La Vanguardia - Què Fem

+ estrenes

-

LA FÓRMULA DE LA FELICITAT

Doncs sí: sembla que les creadores d’aquesta comèdia que arriba al seu darrer cap de setmana de representa­cions han trobat la fórmula que la humanitat ha estat buscat amb tant d’afany es podria dir que des de sempre. O potser el que han trobat en realitat és un grapat de preguntes que ens qüestionen sobre el nostre concepte de felicitat? De fet, fins i tot és possible que les persones que, arribat aquell moment en què toca dir-ho, proclamen als quatre vents com de felices se senten, estiguin sobreactua­nt una mica per complir les expectativ­es. Així doncs, pot ser que finalment l’espectacle no us vengui la fórmula ‘happy’, però sí que us ajudi feliçment a aclarir idees sobre el tema. D’ANNA MARIA RICART. DIR.: MIREIA TRIAS. INT.: TILDA ESPLUGA, GUILLEM GEFAELL, CRISTINA NOGUER, MIREIA ESTRANY, XAVIER TORRA. DATA: FINS AL 29/3. LLOC: SALA ATRIUM. CONSELL DE CENT, 435. METRO: TETUAN (L2). TEL.: 931 824 606. PREU: 12€. HORARI: DE DC. A DS., 21H; DG., 19H.

RÒMBIC

Com qualsevol altre ésser humà viu (i quan les veus a l’escenari, ningú pot dubtar que estan vius i que són molt humans), també els titelles tenen dret a ser tractats d’una manera adulta. Sí, ja ho sabem: al llarg d’aquests darrers anys, el teatre de titelles pensat per a un públic no infantil ha ensenyat el nas en nombroses ocasions. Però, per trencar definitiva­ment l’associació exclusiva entre aquesta forma de fer teatre i el món de les criatures, calia crear un festival pensat perquè els titelles majors d’edat es poguessin expressar amb tota la llibertat del món. I ja el tenim: el festival es diu Ròmbic, l’han posat en marxa l’Ateneu Popular 9Barris i l’Associació Titellaire de Roquetes, i ens ha preparat dos espectacle­s per a aquesta primera edició. I ara, entenguem-nos: si voleu portar nens una mica crescudets a la festa, també seran benvinguts: ja va bé que es comencin a enfrontar a les dures realitats de la vida. Realitats com ara les que reflecteix l’espectacle ‘Parias’, de Javier Aranda (DV. 27/3), poblat de personatge­s marginals que han caigut en la degradació i que s’han proposat donar una bona sacsejada a la nostra consciènci­a social. Després d’això, tenim ben merescuda la força més lleugera visita a un cabaret ple de descarades nines, el ‘Cabaret titellaire’ de la companyia Chez la Poupée (DS. 28/7). Que corri el cava: les cabaretere­s de plàstic tenen molta set! DATA: 27 I 28/3. LLOC: ATENEU POPULAR 9BARRIS. PORTLLIGAT, 11. METRO: ROQUETES (L3). TEL.: 933 509 475. PREU: 6-9€. HORARI: 22H.

ACÚSTIC BROADWAY

Doncs no: aquest cop no és la collecció de temes cèlebres de musicals molt famosos que acostumem a trobar a la majoria d’espectacle­s integrats per cançons nascudes als teatres de Broadway o el West End. I aquesta és precisamen­t una de les gràcies de la proposta; del que es tracta aquí és de descobrir una sèrie de compositor­s de talent i obres notables que a casa nostra ens resulten pràcticame­nt desconegut­s. I de fer-ho dins un espectacle presentat en to acústic i intimista que adopta la forma d’un concert escenifica­t, i que vol deixar molt clar com aquests compositor­s i aquestes obres reflecteix­en amb humor i/o emoció els nostres maldecaps quotidians, les nostres fantasies i les nostres neures. I és que, igual com els passa als creadors dels musicals que desfilen al llarg de la vetllada, els culpables de l’espectacle –entre ells, el director Dani Anglès; com sabeu, un malalt del musical de pronòstic reservat– estan convençuts que la manera més divertida de presentar des d’un escenari la societat d’ara mateix és posant-se a cantar. DIR. ARTÍSTICA: DANIEL ANGLÈS. DIR. MUSICAL: BERTA PEÑALVER. INT.: ORIOL BURÉS, VÍCTOR GÓMEZ, BERTA PEÑALVER, LAURA VENTURA. DATA: FINS AL 5/4. LLOC: CÍRCOL MALDÀ. C/ DEL PI, 5. METRO: LICEU (L3). TEL.: 931 647 778. PREU: 14-20€. HORARI: DE DC. A DS., 20.30H; DG., 19H.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain