La Vanguardia - Què Fem

Ara només falta la pel·lícula

- TONI DE LA TORRE

És possible que Community no hagi tingut ni tingui mai xifres d’audiència extraordin­àries, però la seva història segur que serà estudiada a les aules on es formen els futurs profession­als de la televisió. La sèrie, que basa el seu humor en el metallengu­atge, ha demostrat una connexió inèdita amb els seus seguidors i ha marcat un punt d’inflexió en la capacitat de l’audiència per decidir quines ficcions continuen i quines no en l’era de les xarxes socials. I és que si Community s’hagués estrenat en una altra època, avui ja seria una sèrie cancel·lada que ningú recordaria. Si sobreviu, és gràcies a l’impacte d’uns seguidors que, des que van intuir que NBC la podia eliminar, van començar una campanya per evitar-ho.

Tot plegat va començar l’any 2011, quan el canal no va donar data de retorn per a Community, que es trobava en el descans nadalenc de la tercera temporada. Els seguidors, descontent­s, van iniciar una croada anomenada Six seasons and a movie (sis temporades i una pel·lícula). Una etiqueta optimista La frase en qüestió tenia l’origen en un episodi en què el personatge d’Abed demana que no es cancel·li una sèrie que a ell li agrada. Agafant la frase, i en el mateix estil del metahumor de la ficció, els fans de Community van començar a fer campanya per aturar la cancel·lació, mentre que els actors i guionistes van adoptar el mateix lema per demanar la seva continuïta­t. La campanya va tenir èxit i NBC va donar data de retorn a la sèrie. Així va ser com la comèdia va aguantar fins al final de la cinquena temporada, quan NBC va decidir cancel·lar-la. Yahoo hi diu la seva Però en aquesta nova era televisiva, en què les noves finestres a la xarxa busquen fer-se un lloc en el panorama de la indústria, una audiència tan fidel com la de Community és una oportunita­t per fer-se notar i obtenir visibilita­t.

Així és com, seguint l’estratègia de Netflix (que al seu dia havia recuperat Arrested Developmen­t, una altra comèdia de culte cancel·lada en una cadena), Yahoo va decidir rescatar Community i fer-ne possible la sisena temporada, que ja ha incorporat al seu servei de vídeo. Ni els pronòstics més optimistes podien preveure que aquell mantra entusiasta del Six seasons and a movie arribaria a fer-se una realitat.

Un crit de guerra que reclamava un impossible ha acabat per fer un fet. El somni es cristal·litza. I als seguidors de Community ja només els falta la pel·lícula.

‘COMMUNITY’ ARRIBA A LA SISENA TEMPORADA GRÀCIES A YAHOO I ES CONSTATA EL PODER DE L’ESPECTADOR EN LA TELEVISIÓ ACTUAL

 ??  ?? Els fidels seguidors de ‘Community’ han fet una campanya a la xarxa per evitar que NBC la cancel·lés.
Els fidels seguidors de ‘Community’ han fet una campanya a la xarxa per evitar que NBC la cancel·lés.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain