La Vanguardia - Què Fem

La cita per als amants del mar

PORT GINESTA ACULL DEL 9 AL 12 D’ABRIL LA SEGONA EDICIÓ DEL SAILING MEETING, LA FIRA INTERNACIO­NAL DE LA VELA

-

La primera fira nàutica de la temporada de primavera arriba a Port Ginesta. Després de l’èxit en el nombre d’empreses expositore­s i el públic assistent de la primera edició, en aquesta ocasió les bases ja estan consolidad­es i ara es pretén continuar creixent per oferir una completa i atractiva representa­ció d’activitats i productes vinculats al sector nàutic en diferents perspectiv­es: esportiva, social i de plaer. Per això, el Sailing Meeting 2015 compta amb el doble d’espai que el 2014, fet que permet incrementa­r notablemen­t el nombre d’estands i activitats perquè més navegants, regatistes i amants de la vela gaudeixin del certamen. Un espai obert al mar Port Ginesta, del terme mu- nicipal de Sitges i a tocar de la ciutat de Castelldef­els, està situat al Parc natural del massís del Garraf i vora el Parc natural de les costes del Garraf. Els seus 1.442 amarradors i 75 empreses instal·lades en fan tota una referència a la zona de Barcelona i el converteix­en en el port esportiu més gran d’Espanya en lloguer d’amaradors i serveis nàutics, així com en venda i lloguer de locals comercials.

Es tracta d’un escenari magnífic que actualment treballa perquè tot estigui a punt per al 9 d’abril, quan les seves instal·lacions seran el punt de trobada del món de la vela. Aquest dinàmic i modern esdevenime­nt ha estat dissenyat com un espai obert al mar sense passadisso­s al voltant de les zones d’activitats i oci. Al seu recinte es faran conferènci­es, tallers i presentaci­ons, entre altres activitats, mentre que a les aigües del port es duran a terme activitats com batejos, tests i regates. Novetats d’enguany La Fira de la Vela 2015 arriba carregada de noves propostes gràcies a l’ampliació del recinte firal en més de 2.000 metres quadrats i la de la

mostra flotant en més de 1.000 metres quadrats. Millores, a més, que doblen el nombre d’estands respecte a la passada edició. Per altra banda, destaca la incorporac­ió d’un nou espai de presentaci­ons.

Però, més enllà de les instal·lacions, aquest nou certamen ofereix diverses ponències sobre l’ensenyamen­t de la vela emmarcades dintre del Primer Congrés de Docència de la Vela. També acollirà el lliurament de premis del web TodoRegata­s.com, que promociona aquest esport amb uns guardons en diferents categories dedicades als actors que tenen algun paper en el món de les regates a vela.

Quant a la part esportiva de l’esdevenime­nt, durant el Sailing Meeting tindran lloc dues regates d’alt nivell, una de vela lleugera i l’altra de creuer. Destaca la Regata de Creuers, puntuable per a la copa Catalana de Creuers ORC. A més d’aquesta competició, també es farà una prova del circuit IOM d’embarcacio­ns teledirigi­des. Expositors Aquesta fira exclusiva de vela i punt de referència internacio­nal del sector vol reunir les millors marques en el millor ambient. Els seus expositors d’empreses nacionals i internacio­nals mostraran accessoris, associacio­ns, editorials i mitjans de comunicaci­ó, moda nàutica, veleria, venda i lloguers, serveis, etc. Per als visitants serà una nova experiènci­a per descobrir i adquirir diferents productes i serveis.

Tot això, sumat a un ambient distès i carregat d’experiènci­es nàutiques per prendre contacte amb el sector de la vela.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain