La Vanguardia - Què Fem

Amb un accent casolà

AL RESTAURANT SNB HI TROBAREU CUINA NAPOLITANA PREPARADA AMB AFECTE I NATURALITA­T

- RICARD SEMPERE

Hi ha troballes gastronòmi­ques que, si no fos a través d’alguna recomanaci­ó, mai no descobrirí­em. Passant pel carrer Galileu, no saps si l’SNB és un bar o un restaurant, però, quan travesses la porta, descobreix­es un lloc petit i acollidor que ja et fa pressentir que tindràs una bona experiènci­a. Els creadors de l’SNB, com tants altres italians fora del seu país, trobaven a faltar la cuina de la mamma, és a dir, aquella cuina casolana preparada amb afecte. I això va encoratjar la Manuela, juntament amb altres socis, a obrir aquesta petita joia al barri de Sants l’estiu del 2010. Suggerimen­ts diaris L’oferta gira al voltant de receptes típiques italianes, fetes amb ingredient­s de bona qualitat i perfectame­nt atesos per la Manuela, figura clau del local. Veure algú que viu amb passió el restaurant permet que, més que client, t’hi sentis com un amic. Aquesta és la filosofia de negoci, segons la qual l’encant no només està en un menjar bo, sinó també en la naturalita­t de qui et serveix.

La carta és prou assortida i complement­ada amb sug- geriments del dia. També tenen opcions de vins italians a preu raonable que, amb unes copes menys bàsiques, lluirien molt més.

Seguint un dels suggerimen­ts, optem pel tortano, una coca salada típica de la cuina napolitana farcida amb embotits i formatges italians. També pels seitons fregits amb flor de carbassa ( fiori di zucca) fregida. Dos plats senzills i ben elaborats dels quals ens sorprèn molt el tortano, poc conegut en el nostre entorn.

Com a plats principals i ja de la carta, provem uns carbonara preparats amb ou, pebre, guanciale i pecorino i uns fagottini de gorgonzola i pera, que és un dels plats a destacar de la casa. Passades algunes hores, penses que hauries d’haver demanat una mica més de pa per sucar la malaguanya­da salsa que queda al plat. Postres amb delit Com a postres i elaborats per ells, destaca un típic tiramisú casolà, cremós i en el seu punt de dolçor, i una Bomba de Nutella, que no deixa de ser una variant de l’anterior en què la Nutella substituei­x el típic cafè, amb un resultat sorprenent i imprescind­ible per als fans d’aquesta crema.

Al moment de sortir recordem una imatge entranyabl­e que ens queda a la retina: un nen d’uns tres anys en una taula propera que menja amb delit uns macarrons quatre formatges, gaudint del plat com poques vegades hem vist.

Un lloc molt recomanabl­e i amb bona RQP, i un restaurant que tothom voldria tenir al local de sota casa seva. Sens dubte, el lloc on et ve de gust anar a sopar un dimecres qualsevol amb els amics de tota la vida.

SNB

C/ DE GALILEU, 261. TEL.: 934 912 813. METRO: LES CORTS (L3). HORARI: DE DIMARTS A DISSABTE, DE 13 A 16H I DE 20 A 23H; DIUMENGE, DE 13 A 16H. PREU MITJÀ (SENSE VI): 21€.

 ??  ?? L’equip està encantat de recomanar les especialit­ats del dia.
FOTOS: FLAMINIA PELAZZI
L’equip està encantat de recomanar les especialit­ats del dia. FOTOS: FLAMINIA PELAZZI
 ??  ?? Els plats de pasta segueixen les receptes napolitane­s i aposten pels ingredient­s de qualitat.
Els plats de pasta segueixen les receptes napolitane­s i aposten pels ingredient­s de qualitat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain