La Vanguardia - Què Fem

Un paradís sense gluten

DEMÀ COMENÇA LA BCN GLUTEN FREE: LA FIRA DE LES NOVETATS PER AL MERCAT CELÍAC

- MAITE DE OBES

Els celíacs són persones que, per una predisposi­ció genètica, reaccionen a la ingestió del gluten –proteïna present en blat, civada, ordi, sègol kamut i triticale i les seves varietats–, que afecta la seva capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. Actualment, la dieta sense gluten és l’únic tractament eficaç per aconseguir la normalitza­ció del celíac i evitar les possibles complicaci­ons de la malaltia. La dieta ha de seguir-se durant tota la vida i, fonamental­ment, s’ha de basar en aliments naturals i frescos que no contenen gluten, combinant-los entre si de forma variada i equilibrad­a.

Demà, celíacs o no, tenim la possibilit­at de conèixer les novetats del món sense gluten. En 4.500 metres quadrats s’alberga, durant tres dies, la fira BCN Gluten Free, que neix amb l’objectiu de ser referència a Europa en productes i dieta sense gluten: menjar, beguda, estris de cuina i activitats informativ­es i participat­ives.

Barcelona es convertirà els dies 28, 29 i 30 de març en capital, nacional i europea, de la indústria i les tendències per a celíacs, intolerant­s al gluten, fabricants, associacio­ns, metges i investigad­ors. Compten amb més de 70 expositors nacionals i internacio­nals –hi participen 11 països– que convidaran a conèixer, provar i comprar les últimes novetats en productes amb descomptes promociona­ls. A més, hi haurà demostraci­ons de cuina i rebosteria i activitats.

Metges i fabricador­s experts faran xerrades on es podrà participar i es faran tallers du- rant tot el dia, incloent-hi més de 30 propostes d’una hora de duració, 15 de les quals destinades als més menuts. També hi seran presents cuiners mb estrella Michelin, com Marc Gascon i Jordi Esteve, que faran un showcookin­g. Així mateix, hi participar­an dos mestres pastissers, Sergi Vela i David Pallàs, que faran creacions, una d’aquestes serà una mona de Pasqua.

A més, la BCN Gluten Free crearà un fons de solidarita­t, juntament amb els participan­ts, per ajudar els més necessitat­s. L’ajuda està pensada per crear la #cestasingl­uten, destinada a les persones que tenen dificultat­s per comprar uns productes que arriben a ser un 300 per cent més cars que els tradiciona­ls.

Amb assistènci­a esperada d’uns 9.000 visitants, la primera edició de la BCN Gluten Free és el lloc idoni per, a més de descobrir les novetats del mercat celíac, conèixer bloguers i assistir a demostraci­ons de cuina. Sens dubte, aquesta és una cita obligada per a tots aquells que segueixen una dieta sense gluten i busquen nous productes per afegir a la seva dieta. Perquè ser celíac no hauria d’estar renyit mai amb fer gaudir el paladar de debò.

FIRA BCN GLUTEN FREE

CCIB, CENTRE DE CONVENCION­S INTERNACIO­NAL DE BARCELONA. PLAÇA DE WILLY BRANDT, 11-14. TEL.: 932 301 000. HORARI: 28 I 29 DE MARÇ, DE 10 A 20H I 1 D’ABRIL, DE 10 A 18H. PREU: 12 I 10€ (SI ETS SOCI D’ALGUNA ASSOCIACIÓ CELÍACA). NENS FINS A 10 ANYS, ENTRADA GRATUÏTA. WEB: bcnglutenf­ree.com

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain