La Vanguardia - Què Fem

Plaer per als sentits

TEATRE MUSICAL I GASTRONOMI­A DE QUALITAT AL NOU CICLE ESPECTAPES

- JUDIT VELA

Quan un és a pocs metres de distància d’un escenari en què passen coses meravellos­es no pot controlar que els pèls es posin de punta o el somriure no desaparegu­i de la cara durant hores. Els petits formats teatrals, cada vegada més de moda, busquen fer vibrar el públic gràcies a aquesta proximitat, de manera que el xou acaba convertint-se en una mena d’actuació en família. Espectapes, el nou cicle que se celebra al Restaurant El Principal de l’Eixample, pretén portar aquest format a un altre nivell, barrejant gastronomi­a amb cultura. I, sobretot, fer gaudir d’espectacle­s i tapes en una mateixa experiènci­a.

La idea va sorgir quan Adrià Ferré i Bernat Cot estaven de gira per Espanya interpreta­nt junts Campanadas de boda, de La Cubana. Ells expliquen que en el seu únic dia de festa, di- lluns, hi havia una escassa oferta cultural i no podien gaudir del teatre. A més, van pensar que l’horari de la majoria dels espectacle­s es fixa en hores difícils per anar a sopar. Per això van decidir que els dilluns i els dimarts, els dos dies menys desitjats de la setmana, farien un maridatge d’espectacle­s i tapes allà on els deixessin.

El lloc escollit va ser la biblioteca del Restaurant El Principal, una casa senyorial en un dels districtes emblemàtic­s de Barcelona. Aquest espai, reservat i màgic alhora, disposa de 60 localitats on els assistents es troben en posició d’interactua­r i de passar una vetllada fresca, divertida i original. Les tapes, també protagonis­tes Un cicle, tres espectacle­s i tres tapes de qualitat en cadascun, elaborades pel restaurant del Grup Tragaluz. Les tapes, fetes per a l’ocasió, van canviant en cada espectacle, excepte una: les gildes o pintxos d’anxova, olives, pebrot vermell i cogombret, que també són la imatge del cartell. “No pretenem que els espectador­s sopin, però sí que piquin alguna cosa amb una copa de cava o cervesa. Amb les tapes no has d’estar gaire pendent del menjar, no t’has d’entaular, així que pots gaudir de l’espectacle al màxim”, diuen els impulsors de la iniciativa. Teatre, música i humor La programaci­ó va arrencar el dilluns 9 de febrer passat amb I Got Gershwin, de la companyia The Marshmallo­w Girls, integrada per tres ballarines que retien homenatge al compositor nord-americà George Gershwin, famós pel seu jazz i per haver creat cançons per a artistes com Frank Sinatra o Nina Simone. La segona obra acaba el dimarts 31 de març i tracta de Cantar al desamor, un espectacle emoci- onant interpreta­t per l’actriu Mercè Martínez i el pianista Andreu Gallén, amb un repertori de boleros i estàndards de jazz, des de Rocío Jurado fins a Queen, que pretenen fer-nos riure de nosaltres mateixos quan ens enamorem i desenamore­m. El cicle finalitza amb Modales, en cartell els dies 17, 21 i 28 d’abril, un xou ple d’humor i música sobre una empresa que assegura haver trobat un mètode infal·lible i revolucion­ari per ensenyar el públic a comportar-se a taula. Els assistents hauran d’interaccio­nar i convertir-se, així, en protagonis­tes principals.

Espectapes demostra que una manera més informal de viure el teatre musical és possible. Tot i que ha començat com un cicle de tres mesos, les expectativ­es són que es reprodueix­i en pròximes temporades. No podíem tenir més bona notícia que aquesta: ja podem començar a gaudir com mai dels dilluns i els dimarts.

ESPECTAPES

PROVENÇA, 286. METRO: DIAGONAL (L5). DILLUNS DE FEBRER I DIMARTS DE MARÇ I ABRIL, A LES 20.30H. PREU: 22 EUROS. WEB: www.elprincipa­leixample.com

 ?? FOTOS: CLAUDIO VALDÉS ?? L’acollidora biblioteca del Restaurant El Principal és l’escenari perfecte per a les càlides actuacions com ‘Cantar al desamor’.
FOTOS: CLAUDIO VALDÉS L’acollidora biblioteca del Restaurant El Principal és l’escenari perfecte per a les càlides actuacions com ‘Cantar al desamor’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain