La Vanguardia - Què Fem

Formació d’elit

-

Setze equips han participat en l’onzena edició del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya. Com correspon a l’escola guanyadora de l’any anterior, les instal·lacions del CETT de Barcelona han acollit un certamen que ha inaugurat na Carme Ruscalleda. Als seus molts mèrits i virtuts, la cuinera de Sant Pol hi afegeix ara haver acceptat ser l’ambaixador­a de Catalunya Regió Europea de la Gastronomi­a 2016. Sempre s’ha de parar atenció al que diu la Carme. Sap expressar allò que escau millor en cada moment a qui l’escolta, siguin altres xefs, periodiste­s, polítics o veïns.

Ràpids, àgils, didàctics, amens, gens complaents però engrescado­rs, els discursos de la Ruscalleda es poden assaborir gairebé com si fossin un dels seus delicats platillos. “Aquesta professió demana valors i empatia. No heu de perdre mai la capacitat d’aprendre. Practiqueu la generosita­t. Feu autocrític­a. Intenteu fer feliços tots els clients. Feu sempre el millor. Sort en el concurs avui i tots els dies”, diu als estudiants. I també, referint-se a la gastronomi­a catalana: “Estic segura que les pàgines més brillants estan per escriure, estan a les vostres mans”.

El concurs el coorganitz­en el Departamen­t d’Ensenyamen­t de la Generalita­t i la revista Cuina. Cal aplaudir el seu director, aquest altre actiu de la nostra gastronomi­a que és Josep Sucarrats, per l’altíssim nivell de la competició i per plantejar el repte d’aconseguir que afeccionat­s i estudiants puguin gaudir de l’excel·lent espectacle en què ja s’ha convertit el concurs. Ah! La pròxima edició serà a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Felicitats!

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain