La Vanguardia - Què Fem

Gastronomi­a italiana d’altura

AL SARRIETTO PODEM GAUDIR DE DELÍCIES DE TOT EL PAÍS TRANSALPÍ, ALGUNES DESCONEGUD­ES PER MOLTS

- ANNA TOMÀS

Fa una mica més de set anys que obria les portes un restaurant al barri del Putxet, el Sarrietto. Un local petit, molt ben decorat, amb tocs encisadors i una terrassa que convida a asseure-s’hi i gaudir del bon temps i de la bona cuina. Pel que fa a aquesta, la filosofia del local es pot dir que està centrada a reivindica­r la pasta com a excel·lència culinària, res a veure amb aquells plats “per sortir del pas” que massa vegades omplen cartes i menús de molts restaurant­s que gosen adjudicar-se la qualificac­ió d’italians.

Al final del passat mes d’abril, l’equip del Sarrietto ha obert un nou local dividit en dos ambients (ara l’antic local es diu Senza Permesso i el nom de Sarrietto s’ha traslladat al restaurant a tocar de la plaça Adrià). Un es podria catalogar de restaurant clàssic, dedicat a àpats a la carta. L’altre, que correspon a l’entrada, l’han batejat com a Club Mani Sporche (Club Mans Brutes), molt més informal, pensat per picar i prendre unes copes. Quan diem tapes, però, no parlem de bruschette o una amanida caprese.

Per formar part del club, heu de tastar la fritura mixta napolitana, amb calamars, gambes, seitons i carbassó; els deliciosos arancini sicilians, unes mandonguil­les d’arròs farcides de formatge; les panzerotti, croquetes de patata i scamorza, o un carpaccio de pop amb fonoll. I sí, podem optar per una hamburgues­a, però aquí serà de speck, el bacó italià, o de formatge scamorza amb bolets i tomàquet confitat. Autèntics plats italians En un espai de 120 metres quadrats, amb sofàs, taules de fusta, làmpades d’interioris­me sublim i llum diària diàfana que esdevé, al tombant del capvespre, més tènue, podem gaudir d’autèntica cuina italiana i, per tant, mediterràn­ia. Com dèiem, la pasta és l’estrella del Sarrietto. A la carta hi ha plats amb salsa de tomàquet o sense. Entre els primers, els picants penne all’arrabbiata, amb salsa de tomàquet natural, cansalada i bitxos, o els bucatini all’amatrician­a. Si no volem picant, casareccia amb pesto vermell, amb ametlles, tomàquet confitat, pecorino romà, all i alfàbrega. Pel que fa a les especialit­ats sense salsa de tomàquet, pasta rotta con fagioli, amb mongetes, all, api i cansalada, o linguine alle vongole, amb all, julivert i cloïsses.

Ara bé, com dèiem, aquí hi ha molt més que pasta. Els segons ens endinsen en el país transalpí per la porta gran: el filet a la florentina, amb 1 kg de carn, ideal per compartir, acompanyat de parmesà, ruca i patates amb romaní, o el carré de be amb cebetes glacejades, carxofes i salsa de mel.

Per als amants del peix, imprescind­ible tastar la tonyina amb parmentier d’api, tomàquets al forn, tàperes i olives negres. A l’hora de les postres, no s’ha de deixar de tastar el tiramisú, autèntic, dels de veritat, cremós i amb autèntic mascarpone. Menú al migdia Al migdia, ofereixen un menú per 15 euros, amb primers com amanida caprese amb mozzarella, tomàquet i ruca, o sopa freda de tomàquet, alfàbrega i formatge feta, i segons com lluç amb saltat de mongetes i botifarra negra; mafaldine alla ricotta, amb salsa de tomàquet, ricotta i ceba, o filet de porc amb escalivada i salsa de mostassa, seguits de postres com el brownie de xocolata o les maduixes amb escuma de iogurt. També es pot demanar mig menú, només un plat, per 11 euros.

SARRIETTO

CARRER DE VALLMAJOR, 33. TELÈFON: 936 118 810. HORARI: CADA DIA, D’11 A 2H. PREU MITJÀ: 25-35 EUROS.

 ??  ?? FOTOS: CLAUDIO VALDÉS
FOTOS: CLAUDIO VALDÉS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain