La Vanguardia - Què Fem

El parc del barri

EL PARC DE JOAN MIRÓ AFRONTA L’ESTIU AMB MÚSICA, CINEMA I TALLERS

- JAMES BEGG

El clima, l’arquitectu­ra, la història, la gastronomi­a, la geografia… Tots aquests elements influeixen a l’hora d’avaluar un país o una ciutat. Però el que realment dóna vida i caràcter a un lloc són els seus habitants.

A Barcelona, el moviment veïnal ha donat els seus fruits, i un bon exemple el trobem al Parc de Joan Miró. Quan arriba el bon temps, es converteix en una zona d’esbarjo intergener­acional gràcies al seu programa d’aperitius musicals, espectacle­s familiars, tallers ambientals, jocs infantils i cinema a la fresca. Regeneraci­ó urbana Fins fa uns anys, l’antic Parc de l’Escorxador era una terra de ningú que dividia els districtes de l’Eixample i Sants. La monumental escultura Dona i ocell jeia al mig d’aquest espai en desús que feia un flac favor a l’artista que li donava nom. Afortunada­ment, un grup de veïns ha reclamat el parc i l’ha transforma­t en un espai alegre, dinàmic i familiar. A la primavera comença el programa Vine a moure el parc!, que enguany s’estendrà fins a final de juliol amb un programa de màgia, circ, rumba catalana, bombolles de sabó, cine, esports, ensinistra­ment caní i jocs per als més petits. Festiu, familiar i gratuït La iniciativa està guanyant cada cop més adeptes, sobretot entre les famílies, que s’instal·len a la zona de l’arbreda per gaudir dels con- certs, tallers i espectacle­s d’animació infantil. Aquest dissabte, per exemple, els petits podran descobrir l’art de fer bombolles de sabó gegants, mentre que Fina La Ina amenitzarà la tarda de diumenge a ritme de copla.

Durant els aperitius musicals, la mainada podrà escapar-se al traginer de jocs, que inclou una zona de tir amb arc, malabars, jocs tradiciona­ls, d’habilitat i de punteria i, fins i tot, un circuit viari per a nens i nenes de 2 a 6 anys.

El mes de juny arribarà amb noves propostes, com el concert participat­iu de Landry el Rumbero (ds. 4 de juny, a les 12h), el taller de contes Mira, mirem… Miró (ds. 11 de juny, a les 12h), o un taller ambiental en què els petits elaboraran la seva farmaciola natural de l’estiu amb repel·lents per als mosquits i un oli postsolar.

Enguany torna el taller de maquetisme naval i nusos mariners que tant va agradar als nens l’any passat, a més de la segona edició del torneig de ping-pong i de la sessió d’educació canina per a amos i gossos urbans.

El millor antídot per a les nits caloroses seran les sessions de cinema a la fresca, que enguany es traslladen als dimecres de juliol. Una pellícula d’animació ( Wall-E), cinema d’autor iranià ( ¿Dónde está la casa de mi amigo?) i un clàssic de Hollywood ( Matar a un ruiseñor) conformen un programa que explica tres històries amb la mirada d’un infant. Cada projecció anirà precedida per l’acordió de Josep Garrido, un veí de 91 anys que exemplific­a l’èxit de la regeneraci­ó urbanístic­a del parc.

 ??  ?? ‘El traginer de jocs’ és una de les activitats estrella del programa d’activitats familiars ‘Vine a moure el parc!’.
‘El traginer de jocs’ és una de les activitats estrella del programa d’activitats familiars ‘Vine a moure el parc!’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain