La Vanguardia - Què Fem

La bellesa de les Corts

EL MARAVILLAS ÉS UN LOCAL D’ESTÈTICA MODERNISTA QUE ELABORA BONS CÒCTELS D’AUTOR

- TEO CAMINO

Un petit supermerca­t regentat per un home pakistanès d’aquells que no aparten la vista del televisor ocupava aquesta planta baixa de la plaça de la Concòrdia, fins que ara farà un any s’hi va instal·lar El Maravillas. Van llençar les quatre estanterie­s ronyoses, van posar ceràmica hidràulica i unes sinuoses barres i van crear un local únic.

El Maravillas porta la firma de l’Enric i el Lito –propietari­s de La Confitería i el Paradiso–, dos amics de la infància amb ànima d’emprenedor­s i molt en comú: els agrada menjar bé, coneixen els petits plaers etílics i són amants de les coses autèntique­s. I això ho demostren en aquest local situat a la plaça de la Concòrdia, a la part més antiga i segurament amb més encant de les Corts, que s’està convertint en un lloc de referència de la ciutat.

Un pica-pica de primera

Agafo un tamboret i demano el vi del dia. La carta, de cuina de mercat i tapes, és un quadre minimalist­a ple de matisos i textures. Ho demanaria tot sense excepció, però com que tot a la vida és qüestió de prioritats em decanto per les carxofes confitades amb xips de pernil i parmesà (5 euros), el foie a la planxa amb figues confitades (8,5 euros) i una taula de formatges artesans (12 euros). Tot té el seu ordre, i la Montse – mestressa de cerimònies, experta sommelier i una de les veus més dolces i encisadore­s que conec– ho sap bé. No deixeu de tastar la sidra de gel 20 Manzanas!

La reina dels còctels

Sona Baja a la Tierra de Kevin Johansen i m’agafen ganes de baixar del tamboret –té la seva gràcia, però passada una estona la va perdent i la gent comença a fer estirament­s estranys–, seure en una cadira i demanar un còctel ben especial. Míriam Campa, guanyadora del Concurs de Cocteleria de Catalunya i amb quinze anys d’experiènci­a al Tirsa de l’Hospitalet, és l’encarregad­a de sorprendre el públic amb les seves creacions i una rara avis en una professió on els homes són majoria. Segurament, una de les seves principals virtuts és l’empatia i la facilitat per encertar i recordar els gustos dels clients. El green fizz, un poema del clàssic fizz, el urban, una versió apassionad­a del cosmopolit­an, i el seu amante nocturno, fora de carta i capaç de seduir fins i tot els més abstemis, en són bona prova. Tant és així que, des de fa uns mesos, un grup de senyores fa la seva tertúlia de diumenge a la tarda a El Maravillas. “El primer dia em van confessar que no bevien mai, però que l’amante nocturno havia sigut una mena de revelació”, explica la Míriam.

Lavabos amb encant

El lavabo d’homes –el de dones no ho sé– està dedicat a Romário Da Souza Faria. Un munt de fotografie­s del crac brasiler en la seva primera comunió, besant la núvia, en un entrenamen­t amb la Canarinha o celebrant el títol de lliga al costat de Ronald Koeman decoren l’espai. Sempre és un plaer rememorar la fantasia d’O Baixinho amb la pilota als peus, com aquella cua de vaca que li va fer a Fernando Hierro. Un artista al terreny de joc i un bon vivant noctàmbul.

 ??  ?? FOTOS: CLAUDIO VALDÉS
Completame­nt reformat, el local convida a menjar, prendre un bon vi o combinat i deixar passar el temps.
FOTOS: CLAUDIO VALDÉS Completame­nt reformat, el local convida a menjar, prendre un bon vi o combinat i deixar passar el temps.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain