La Vanguardia - Què Fem

Fox España estrena aquest dilluns Outcast, una sèrie sinistra protagonit­zada per esperits diabòlics que sorprèn els espectador­s intrèpids.

FOX ESTRENA ‘OUTCAST’, UNA NOVA SÈRIE BASADA EN UN CÒMIC DE ROBERT KIRKMAN, L’AUTOR DE ‘THE WALKING DEAD’, QUE ARA CANVIA ELS ZOMBIS PELS ESPERITS DIABÒLICS

- TONI DE LA TORRE

Un nen mastega un escarabat a la primera escena d’Outcast. No es pot negar que les coses queden clares des del principi: aquesta és una sèrie que et regirarà l’estómac, o sigui que millor que deixis estar el sopar si no vols confon- dre el que estàs menjant amb el cruiximent de l’insecte esmicolant-se entre les dents de l’infant, els llavis comprimint-se amb deler, la cara de satisfacci­ó inapel·lable quan ha enllestit. Queda clar que el nen està posseït, i durant el primer episodi tindrem les primeres pistes de quin tipus d’esperit diabòlic s’ha apoderat del seu cos.

El que no queda tan clar és per què el nen ha de menjar escarabats. Deu ser que quan estàs posseït et tornes menys llepafils amb les opcions gastronòmi­ques? És una referència al protagonis­ta de la pel·lícula Beetlejuic­e? És senzillame­nt una manera impactant de començar una sèrie? Si la resposta correcta és l’última, creieu-me, ho han aconseguit. L’inici d’Outcast és d’aquells que et deixa amb la boca oberta (o millor, tancada, que no cal que hi entrin més insectes) i esperant veure què succeeix a continuaci­ó.

De posseït en posseït

I el que ve és una bona història d’exorcismes, amb el seu capellà, la seva creu, els seus cossos movent-se de forma estranya i les seves levitacion­s. Tots els elements que defineixen el subgènere cinematogr­àfic adaptats a la forma serial. És a dir, no n’hi ha prou de combatre l’esperit diabòlic del nen del primer episodi, perquè hi ha altres dimonis amb ganes de clavar-nos en- surts en els episodis següents. I ho aconseguei­xen, perquè Outcast potser es mou per territoris coneguts, però sap espantar-nos com el primer dia amb una ambientaci­ó sinistra i un ús intel·ligent del so, que s’alia amb les imatges per fer-te saltar de la cadira quan menys ho esperes. El protagonis­ta, Kyle Barnes, és un home que ha decidit aïllar-se de tot i de tothom per motius que s’aniran desenvolup­ant durant l’episodi. Només cal dir dues coses: que estan relacionat­s amb la família i que fan que al poble no es refiïn d’ell. Però aquest és el més petit dels seus problemes. El gros és que, per algun motiu que no comprèn, la gent que té a prop acaba posseïda per esperits malèfics, aparentmen­t perquè volen alguna cosa que ell té.

Tàndem d’exorcistes

La resolució d’aquest misteri és el fil narratiu que fa avançar la sèrie, i també el còmic en què es basa, creat pel guionista Robert Kirkman, l’autor de The Walking Dead (el còmic i de retruc la sèrie). A diferència de la ficció dels morts vivents, que té com a protagonis­ta la supervivèn­cia, aquí l’acció està focalitzad­a en el personatge principal, interpreta­t per Patrick Fugit, i el capellà que li dóna un cop de mà a l’hora de dur a terme els exorcismes, interpreta­t per Philip Glenister.

La parella forma un tàndem amb química, tot i que sense el carisma dels germans Winchester de Supernatur­al. El to d’Outcast és molt més ombrívol, en comparació, ja que no vol ser un simple entretenim­ent, sinó un homenatge seriós a les pel·lícules d’exorcistes. L’ombra del film de William Fredkin és allargada, però, si li doneu una oportunita­t aquest dilluns a Fox España, potser descobrire­u que Outcast és prou sinistra per posseir els espectador­s més intrèpids.

 ??  ?? El tàndem d’exorcistes format per Kyle (Patrick Fugit) i el capellà Anderson (Philip Glenister).
El tàndem d’exorcistes format per Kyle (Patrick Fugit) i el capellà Anderson (Philip Glenister).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain