La Vanguardia - Què Fem

Andrés Calamaro presenta un dels seus discos més bells i corprenedo­rs en un concert d’allò més íntim al Palau de la Música.

ANDRÉS CALAMARO DEBUTA AL PALAU DE LA MÚSICA PRESENTANT ‘ROMAPHONIC SESSIONS’

- ORIOL RODRÍGUEZ

Un exquisit accident. Una serendipit­at musical que ha acabat convertida en un dels discos més bells i corprenedo­rs d’Andrés Calamaro. Les coses no havien d’haver anat així, però, afortunada­ment, va succeir… Preparant els concerts que l’any passat anava a oferir com a teloner de Bob Dylan, Andrés Calamaro es va tancar als Estudis Romaphonic de Buenos Aires al costat del pianista i productor Germán Wiedemer. Durant dos dies, el 27 i el 28 de maig del 2015, van gravar versions nues d’alguns dels seus èxits, en solitari o amb Los Rodríguez, com Mi enfermedad, Los aviones, Siete segundos i Paloma, així com adaptacion­s de clàssics del món del tango i les milongues com Biromes y ser- villetas, de Leo Masliah, Nueva zamba para mi tierra, de Litto Nebbia, o Milonga del trovador, d’Astor Piazzola.

No, Andrés Calamaro no tenia previst editar aquell munt de versions enregistra­des gairebé per casualitat. Però tan bon punt les va haver escoltat, va entendre que havia donat vida a alguna cosa especial. Publicat el passat mes de febrer, Romaphonic Sessions, disc catalogat com el tercer volum d’aquelles Grabacione­s encontrada­s que va iniciar el 1994, és una obra que, efectivame­nt, entre el senzill brollar del teclat de Wiedemer i l’emotiva entonació aspra de Calamaro, captiva per la puresa de les seves formes.

De Madrid a Buenos Aires

Figura determinan­t del rock en castellà, tot i atresorar una extensa carrera en solitari o com a membre de bandes com Raíces i Los Abuelos de la Nada, a la seva Argentina natal, la gran majoria vam descobrir Andrés Calamaro quan va fer les maletes, es va establir a Madrid i va sumar-se a Los Rodríguez dels ex-Tequila Ariel Roth i Julián Infante. Amb ells enregistra­ria Buena suerte (1991), Sin documentos (1993) i Palabras más, palabras menos (1995). Llista d’àlbums esdevingut­s clàssics que seguiria ampliant en solitari amb títols com Alta suciedad (1997) o Honestidad brutal (1999).

Emmarcat dins la programaci­ó de l’actual edició de Festival Guitar BCN el del pròxim dimarts és un concert especial. Especial perquè Andrés Calamaro presenta Romaphonic Sessions a Barcelona en un format íntim, fidel a l’esperit amb què va ser creat, de piano i veu.

Més especial encara perquè, tot i sumar quatre dècades de trajectòri­a, és el debut del músic argentí a l’escenari del Palau de la Música Catalana.

TOT I SUMAR QUATRE DÈCADES DE TRAJECTÒRI­A, EL CONCERT D’AQUEST DIMARTS ÉS EL DEBUT DEL MÚSIC ARGENTÍ A L’ESCENARI DEL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA

 ??  ?? Calamaro, només ell i el seu piano, al Palau.
Calamaro, només ell i el seu piano, al Palau.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain