La Vanguardia - Què Fem

El Festival Minipop 2016 uneix música, cinema i teatre contempora­nis per gaudir en família pels carrers de Tarragona.

EL MINIPOP OMPLE TARRAGONA DE MÚSICA, CINE, CIRC, JOCS I TALLERS

- JAMES BEGG

Música, cinema i teatre sense restriccio­ns d’edat. Així és com es presenta el Minipop de Tarragona, un festival de música i cultura contemporà­nia que convida diferents generacion­s a cantar, ballar, crear i divertir-se junts en un entorn agradable i a tocar del mar Mediterran­i. Fins diumenge, el passeig de les Palmeres de Tarragona s’omplirà de concerts, tallers, jocs infantils, contes, cinema i teatre per a tots els públics. Sons d’estiu Enguany, el Minipop amplia l’oferta de cinema, aposta per fer més tallers creatius i obre el ventall musical a propostes d’altres països. Lluís Gavaldà (Els Pets) ha confeccion­at un cartell musical independen­t i refrescant que té The New Raemon i El Petit de Cal Eril com a caps de cartell.

Els primers acords sonaran aquest divendres de la mà dels rockers locals Spy Light, la veu fràgil de Judit Neddermann i el pop assolellat de Cola Jet Set, un grup format per membres de Fresones Rebeldes. Dissabte comença (i aca- ba) amb la sessió als plats de Superpanda­s DJs, que donarà pas al pop d’influèncie­s americanes dels barcelonin­s Bremen, les noies argentines Luciana Tagliapiet­ra i el cançoner utòpic de Guillem Roma. Per a diumenge encara queda el vermut musical d’Alex Torío i Empar Moliner en homenatge a David Bowie. Durant aquest acte, els nens podran pintar-se la cara a la manera del camaleó del rock. Cinema, teatre, dansa i arts Al mateix temps que es consolida l’apartat musical del Minipop, també creix l’oferta de cinema, literatura, circ i teatre. La cita amb el setè art arriba aquest divendres amb una sessió de cinema oriental acompanyat d’un bon sopar japonès. Mentrestan­t, a la Zona Cine, els melòmans podran posar a prova els seus coneixemen­ts participan­t en el Miniquiz Musical, que enllaça amb la projecció de Hawaa Hawaai, una fantasia índia amb rerefons social. Dissabte és el torn de La història interminab­le, un clàssic dels vuitanta basat en la novel·la de Michael Ende. La connexió amb els llibres i la il·lustració es podrà explorar als tallers literaris, que transporta­ran els joves a mons imaginaris. Els joves artistes de la ciutat s’han abocat un any més en la programaci­ó de tallers creatius, on ensenyaran els petits a fer titelles de dit, campanetes de vent, joies, instrument­s i tot tipus de creacions artesanals.

Com a novetat, hi ha tallers més llargs que permetran als nens i nenes convertir-se en reporters del festival, crear un vídeo tot pintant, guixant i destrossan­t un fotograma de pel·lícula, fer seqüències amb un flipbook, elaborar un penjoll de plàstic reciclat o cuinar receptes saludables. Molts dels artistes participan­ts exposaran els seus objectes a la fira Minicrafts a la rambla Nova.

Després de l’èxit de l’any passat, el MiniPop repeteix l’Espai Dansa –que inclou sessions de ioga, lindy hop i hula hoop– i l’Espai Nadó, gestionat per l’associació de mares Tecletes, que és la creadora del festival.

 ??  ?? El Minipop ofereix un entorn ideal perquè els nens s’ho passin d’allò més bé mentre gaudeixen de la música en directe.
El Minipop ofereix un entorn ideal perquè els nens s’ho passin d’allò més bé mentre gaudeixen de la música en directe.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain