La Vanguardia - Què Fem

Perseguint la Michelle

EL DIRECTOR MIGUEL ÁNGEL LAMATA ESTRENA UNA COMÈDIA ROMÀNTICA QUE ABORDA EL TEMA DE LES RELACIONS AMOROSES EN TEMPS DE CRISI

- E. ROS

El director aragonès Miguel Ángel Lamata va començar la seva carrera cinematogr­àfica amb un parell d’astracanad­es còmiques amb evidents tocs trash com Una de zombis (2004) i Isi & Disi, alto voltaje (2006). Amb Tensión sexual no resuelta, produïda per Santiago Segura, es va interessar per primera vegada de manera frontal pels temes amorosos, encara que sense abandonar l’humor esbojarrat marca de la casa. Ara, amb Nuestros amantes, assaja un canvi de registre i aposta per la comèdia romàntica.

El film parteix de la trobada entre el Carlos ( Eduardo Noriega), un guionista de cinema d’uns quaranta anys que acumula algunes frustracio­ns profession­als, i la Irene ( Michelle Jenner), una jove de trenta anys de personalit­at més agosarada. Sense conèixer-lo de res, la Irene s’apropa un dia al Carlos per fer-li una inesperada proposta que sacseja els sentiments i les vides rutinàries d’ambdós.

Una comèdia al vell estil

En la presentaci­ó de la pellícula al Festival de Màlaga, el mateix director apuntava la necessitat de tornar a les històries intimistes que la crisi sembla haver obligat a deixar de banda. Però Lamata aposta pel que ell defineix com un “romanticis­me realista”, que eviti els excessos de sucre d’aquesta mena de films en benefici d’un pragmatism­e amorós més d’acord amb els gustos del nostre mil·lenni.

L’esperit de Nuestros amantes pot recordar a estones el to malenconió­s d’un petit clàssic del gènere, Quan en Harry va trobar la Sally (1989), així com les comèdies nord-americanes de vocació indie de Kevin Smith o els films de Judd Apatow, però amb un sentit de l’humor molt menys subversiu.

El film basa bona part del resultat en la tasca dels actors, als quals el director va deixar improvisar durant el rodatge. A la parella protagonis­ta, un Eduardo Noriega exercint de madur interessan­t i una mica badoca, i una Michelle Jenner en el seu registre més entremalia­t, s’afegeixen secundaris agradables de veure, com Amaia Salamanca, un Fele Martínez que treu partit de la seva vis còmica i un recuperat Gabino Diego. Encara que siguin temps de còlera, sempre hi haurà espai per a comèdies de sentiments al vell estil com aquesta.

NUESTROS AMANTES

DIR.: MIGUEL ÁNGEL LAMATA. GÈNERE: COMÈDIA ROMÀNTICA. INT.: EDUARDO NORIEGA, MICHELLE JENNER, FELE MARTÍNEZ, AMAIA SALAMANCA. PAÍS: ESPANYA. ANY: 2016. DUR.: 98 MINUTS.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain