La Vanguardia - Què Fem

Una recepta amb dotze píndoles

L’ALBERG MARE DE DÉU DE MONTSERRAT ES TORNA A OMPLIR DE MICROTEATR­E AL LLARG D’UN INTENS CAP DE SETMANA EN QUÈ PODREU CANVIAR D’OBRA ESCÈNICA CADA QUINZE MINUTS

- RAMON OLIVER

No sé vosaltres, però jo no havia entrat mai en aquest preciós edifici modernista amb tendències morisques que és l’Alberg Mare de Déu de Montserrat fins que es va celebrar, ara fa un any, el primer Festival Píndoles que ara torna a ocupar el recinte. Això sí: cal estar preparat per als canvis sobtats.

Si prenem la dosi recomanada per l’organitzac­ió, el còctel consta de dotze píndoles; dotze peces amb una durada màxima de quinze minuts, amb un màxim de tres personatge­s i per a un màxim de vint-i-cinc espectador­s per sessió que ens obliga a canviar de temperatur­a emocional com si res. Ara, per exemple, se’t fa un nus a la gola visitant el camp de refugiats de Refugis. Però tot seguit estàs rient amb el sopar entre amigues de Sandàlies. De cop, et trobes viatjant cap a la Berlín dividida per un mur de Checkpoint Charlie. I tot seguit has de rebre un visitant del futur que et porta Notícies del futur.

Els dramaturgs trien

Esperar el bus –que, sovint, triga més de quinze minuts a arribar a la teva parada– et pot canviar la vida, com ens demostra la parella d’Un autobús anomenat desig. Lamentable­ment, les protagonis­tes d’Es busca un Seat Ibi- za són en un indret aïllat on no arriba el Nit Bus. Esclar que més neguit provoca encara anar a una entrevista de feina i sentir-te envoltat de Lleones. Tot i que res d’això fa tanta por com l’amenaça nuclear que plana damunt Hem perdut la flama. Les noies de Caixes ens recorden de quina manera les persones poden tenir perspectiv­es ben diferents d’un mateix record. I els protagonis­tes d’Homenatge et recorden aquelles dones que van renunciar al seu gaudi personal per tenir cura dels altres. I ara, esmoleu els vostres dots deductius per donar un cop de mà a El detectiu. I no oblideu mai com n’és d’important comunicar-se, com sí que sembla que està oblidant la parella de professors de B.I.C.

Arribats a aquest punt, només em resta preguntar-vos què us sembla la selecció d’obres que ha fet una comissió de dramaturgs integrada per Marc Rosich, Jacobo Julio Roger i Roger Ribó. I recordar-vos que els tres guanyadors podran exhibir la seva obra a l’Àtic 22 del Tantaranta­na, al Círcol Maldà, a la Nau Ivanow i a la Sala Flyhard. De moment, obriu la boca, que arriba una altra píndola!

 ??  ?? FOTOS: DAVID PELLEGRINI
Els espais de l’Alberg Mare de Déu de Montserrat, convertits en insòlits escenaris.
FOTOS: DAVID PELLEGRINI Els espais de l’Alberg Mare de Déu de Montserrat, convertits en insòlits escenaris.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain