La Vanguardia - Què Fem

Un local que ja és història de les Corts

AL RESTAURANT CAN FUSTÉ EL PRODUCTE ÉS LA RAÓ DE SER D’UNA AUTÈNTICA CUINA DE MERCAT

- ANNA TOMÀS

Al barri de les Corts i ben a prop del Camp Nou va néixer, al juny del 1973, un restaurant que per mèrits propis es va anar consolidan­t primer com un referent entre els establimen­ts de bon menjar del barri i, posteriorm­ent, com un local conegut a tota la Ciutat Comtal per la seva cuina. Als seus inicis, els plats que manaven a la carta eren el pa torrat amb tomàquet, com a exemple de la idiosincrà­sia catalana, acompanyat de bon pernil ibèric, així com el peix i el marisc de platja i la carn de qualitat a la planxa.

Cap a la dècada dels noranta es va produir un canvi generacion­al en la direcció de Can Fusté i, arran d’aquest, diversos canvis que van afectar el local en la seva estètica i també en el servei i la filosofia de la seva cuina.

En aquells moments ja van apostar fortament pel producte. Això que ara està tan de moda però que a Can Fusté no és un eslògan de màrqueting sinó la realitat. Perquè, per ells, producte és sinònim de matèria primera de màxima qualitat i de temporalit­at, entesa com allò que mar i terra ens brinden de manera espontània i quan toca. Tot això en un local de decoració clàssica, on la fusta, el vidre i la llum es conjuguen per oferir un ambient còmode i acollidor. Cuina veritablem­ent de mercat Actualment els transports, la globalitza­ció i els avenços en la conservaci­ó dels aliments permeten que, a qualsevol època de l’any, trobem als mercats productes que, de manera natural, no haurien de ser-hi. Per aquesta raó s’ha de tenir en compte, a l’hora de parlar de cuina de mercat, si aquesta es basa en aliments que realment correspone­n a l’estació en què els consumirem.

A Can Fusté, cuina de mercat significa cuinar allò que s’ha pescat la tarda o la nit anteriors, els vegetals collits el dia abans i la carn produïda de manera natural. En les seves pròpies paraules: “Tractem cada plat amb molt de respecte, el mateix res- pecte que sentim envers els nostres clients, la mateixa cura amb què pretenem que es sentin com a casa seva”. Clàssics i suggerimen­ts A la carta de Can Fusté hi ha els clàssics que han arrelat entre la seva parròquia habitual i també suggerimen­ts del dia. Quan l’obrim, hi trobem un espai dedicat a recomanaci­ons com els canelons de Can Fusté, el bacallà a la donostiarr­a amb espinacs saltats, l’arròs de muntanya amb botifarra, pollastre i costellete­s, els castanyons enfarinats i fregits o saltats, o el fricandó de vedella amb bolets i arròs blanc.

Si aconseguim superar aquesta pàgina de llepolies sense haver-nos decidit encara, trobem la de plats de carn, com els peus de porc desossats i farcits de botifarra i bolets o l’espatlleta o cuixa de cabrit rostida a l’antiga. També esplèndids arrossos com el de llamàntol d’aquí o el negre de sipionets i carxofes. De cara a l’estiu, han incorporat especialit­ats com una escalivada de luxe, les navalles petites de Sant Carles, el tàrtar de tonyina vermella amb alvocat i ous de salmó, l’arròs del Delta, sec, amb escamarlan­s petits de platja, o el llom de tonyina vermella en soja i mel amb verduretes.

Per arrodonir-ho tot, postres casolanes com el tiramisú, els malabars de pera, toffee, iogurt grec i festucs caramel·litzats, o el Tatin de plàtan amb crema de llimona.

CAN FUSTÉ

GRAN VIA DE CARLES III, 52. BARCELONA. TELÈFON: 933 393 000. HORARI: CADA DIA, DE 13 A 16.30H I DE 20 A 23H. PREU MITJÀ: 45-55 EUROS.

 ??  ?? FOTOS: CLAUDIO VALDÉS
FOTOS: CLAUDIO VALDÉS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain