La Vanguardia - Què Fem

La nit cau sobre la ciutat

MIKA ENCAPÇALA EL CARTELL DE LA NOVA EDICIÓ DEL FESTIVAL BONA NIT BARCELONA

- ORIOL RODRÍGUEZ

El Festival Bona Nit Barcelona recala aquest dissabte al Poble Espanyol de la Ciutat Comtal. Mika, Molotov Jukebox, Caloncho, Brika, Acció i Two Smoking Fellaz són els protagonis­tes de la quarta edició del festival.

Les primeres actuacions

Han estat una de les grans revelacion­s de l’escena musical catalana dels darrers anys. Encarregat­s de marcar els primers compassos del festival, els empordanes­os Acció estrenen al Bona Nit Barcelona 1001 colors (2016). Si els seus dos primers discos, La torrada (2010) i On sóc ara (2013), recordaven les propostes de noms com Jamiroquai o Jason Mraz, en aquest nou EP revelen el seu vessant més electrònic.

Agafarà el relleu dels empordanes­os Brika. La cantant nord-americana debutava dos anys enrere amb Voice Memos (2014), sinuós recorregut pels sons del R&B, el soul, el trip-hop i el pop, disc que recorrerà en la que és la seva primera actuació a Barcelona. També apro- fita el seu pas pel Bona Nit Barcelona per presentar-se en directe a la capital catalana Caloncho. El cantautor mexicà, que l’any passat publicava el seu primer llarg, Fruta Vol. 2 (2015), no deixa de sumar adeptes amb una proposta que beu de la frescor de Jack Johnson, la delicadesa de Carla Morrison i l’elegància de Jorge Drexler, confluènci­a d’influèncie­s embolcalla­da d’un acolorit envernissa­t tropicalis­ta.

Les grans estrelles

Si us trobeu entre la legió de seguidors de la sèrie Joc de Trons, ràpidament relacionar­eu el nom de Natalia Tena amb el personatge d’Osha de la popular ficció catòdica. Més enllà de la seva faceta com a actriu, aquesta londinenca de mare extremenya i pare basc també lidera el projecte Molotov Jukebox, vitalista piconadora sonora on es mesclen els ritmes del calypso, el funk, el pop, la samba i el reggae. Tropical gypsy és la seva imminent carta de presentaci­ó, disc que desvelaran al Poble Espanyol.

El darrer artista convidat al festival és Mika, que es va donar a conèixer amb Life in Cartoon Motion (2007), disc de debut en què es revelava com el pupil avantatjat de l’Elton John més histriònic i els Queen més glamurosos. Fórmula tan excessiva com lluminosa amb què va tornar a acolorir The Boy Who Knew Too Much (2009), amagatall de melodies de praliné com We Are Golden o Blame It on the Girls, i The Origin of Love (2012). Cap de cartell del Bona Nit Barcelona, el londinenc exhibirà el seu últim exercici de pop purpurí, No Place in Heaven (2015).

El festival es clourà amb el set de Two Smoking Fellaz. Els plats de Ramiro Elichiry AKA DJ Ré! i Guillem Cateura, il·lustres de la nit barcelonin­a, destil·len els més revitalitz­adors efluvis de breakbeat, ghetto funk i future beats.

BONA NIT BARCELONA

MIKA EXHIBIRÀ EL SEU ÚLTIM EXERCICI DE POP, ‘NO PLACE IN HEAVEN’, MENTRE QUE L’ACTRIU NATALIA TENA PRESENTA ELS RITMES FUNK I POP DEL SEU GRUP MOLOTOV JUKEBOX

ESTIL: DIVERSOS ESTILS. POBLE ESPANYOL. AV. FRANCESC FERRER I GUÀRDIA, 13. ESPANYA (L1, L3). DISSABTE 11, A PARTIR DE LES 18.30H. PREU: 40€ PREU ÚNIC.

 ??  ?? FOTO: PETER LINDBERGH
El cantant no ha trobat el seu lloc al cel, però sí al cartell del festival.
FOTO: PETER LINDBERGH El cantant no ha trobat el seu lloc al cel, però sí al cartell del festival.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain