La Vanguardia - Què Fem

La gran nit d’Amaral

L’ACLAMADA BANDA DE POP ROCK ESTATAL PRESENTA DISSABTE A BARCELONA ‘NOCTURNAL’

- O. RODRÍGUEZ

Amaral ampliaven a finals del 2015 la seva obra discogràfi­ca amb Nocturnal. La parella més aclamada del pop rock estatal recala aquest dissabte a Barcelona per presentar en directe al Palau Sant Jordi el seu setè àlbum d’estudi.

Els inicis del projecte

Juan Aguirre tocava la guitarra a Días de Vino y Rosas, una de les bandes més representa­tives de l’escena independen­t de la capital aragonesa. Eva Amaral era estudiant de l’Escola d’Arts i Oficis de Saragossa, tocava la bateria al grup de punk Bandera Blanca, cantava a la banda de pop Lluvia Ácida i treballava de cambrera en un bar concorregu­t pels músics locals. Va ser allà on es van conèixer. Temps després declararie­n que “va haverhi amor, amistat i música des del primer moment”. Establerts a Madrid, es presentari­en tímidament amb Amaral (1998) i Una pequeña parte del mundo. Tot canviaria amb el seu tercer disc.

Publicat el 4 de febrer de 2002, encara avui Estrella de mar, àlbum marcat pels solcs de Sin ti no soy nada, Toda la noche en la calle, Te necesito i la mateixa Estrella de mar, senzills rodons com boques obertes expressant sorpresa i admiració, continua sent el seu àlbum més venut; disc que, afirmant que els va situar en la primera línia de la música estatal, la revista Rolling Stone col·locaria en la posició 24 de la seva llista dels 50 millors discos del rock espanyol.

La popularita­t d’Amaral continuari­a creixent amb Pájaros en la cabeza (2005), Gato negro, dragón rojo (2008) i Hacia lo salvaje (2011). Admiració ara també acompanyad­a del respecte d’una premsa musical que ha rebut amb elogis la seva darrera obra, Nocturnal (2015), catorze temes que no defugen la immediates­a del pop però que aquesta vegada estan tintats amb matisos crepuscula­rs.

AMARAL

ESTIL: POP ROCK. PALAU SANT JORDI. PASSEIG OLÍMPIC, 5-7. ESPANYA (L1, L3). DISSABTE 11, 21.30H. PREU: ENTRE 28 I 48€.

 ??  ?? Estrelles que arriben aquest dissabte al Palau Sant Jordi.
Estrelles que arriben aquest dissabte al Palau Sant Jordi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain