La Vanguardia - Què Fem

El talent fotogràfic barceloní, en venda

70 FOTÒGRAFS S’INSTAL·LEN A L’ESPAI UTOPIA 126 PER PARTICIPAR EN LA PRIMERA EDICIÓ DE L’UTOPIA PHOTO MARKET

- L. ANTÚNEZ

Samuel Aranda, Jordi Bernadó, Manel Esclusa, Paola de Grenet, Manolo Laguillo i Leila Méndez són fotògrafs d’estils molt diferents però amb una llarga i reconeguda trajectòri­a. Formen part del grup de setanta fotògrafs que participen a l’Utopia Photo Market, un mercat que durant tres dies s’instal·la a l’espai Utopia 126, una antiga fàbrica modernista del barri del Poblenou, en què es podran adquirir fotografie­s de qualitat mentre es conversa amb els seus autors.

Suport al talent creatiu

El projecte és una idea de Montse Abbad, Quique Camín i Oscar Vallés, professi- onals vinculats a l’audiovisua­l i la publicitat, que han generat “un projecte sense ànim de lucre per donar suport al talent i la creativita­t de Barcelona i que tingui una visibilita­t més gran”, diu Abbad.

A les paradetes d’aquest mercat, dissenyat per Antxon Gómez, conegut per la seva tasca com a director artístic en diverses pel·lícules d’Almodóvar, no només hi trobareu fotografie­s de profession­als consolidat­s, sinó que també hi podreu descobrir nous talents com Arnau Blanch, Mireia Bordonada, Eugeni Gay, Guillem Valle, Ona Bros i Marc Rosés, entre d’altres.

Retrats d’estudi

Us podreu endur còpies im- preses d’obres d’aquests fotògrafs, però també podreu ser retratats in situ, per un preu que va dels 20 als 50 euros, per altres reconeguts profession­als com Bèla Adler, Toni Amengual, Núria López Torres, Marcel Juan i Martí Andiñach, que utilitza l’antiga tècnica del col·lodió humit.

“Volíem recuperar la idea dels estudis fotogràfic­s de barri a què anaves, per exemple, a fer una foto de família, i que ara ja han desaparegu­t”, comenta Abbad. Javier Mariscal també hi participa amb el seu nou projecte Mariscal portraits, en què fa dibuixos digitals a partir de retrats fotogràfic­s.

El programa d’activitats és extens i també s’ha previst la

 ??  ?? ‘Estupendas’, fotografia de la barcelonin­a Ariadna Arnés.
‘Estupendas’, fotografia de la barcelonin­a Ariadna Arnés.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain