La Vanguardia - Què Fem

Dues cites a Barcelona

- TONI MASSANÉS Director Fundació Alícia

Dues coses a fer sí o sí aquest cap de setmana. Dos llocs efímers per menjar molt més connectats del que podria semblar. El primer, la festa anual al capdavall d’una Rambla recuperada per a la ciutadania gormanda d’aquí i d’arreu. Tast a la Rambla: fins diumenge, els millors restaurant­s, locals de tapes, bars d’entrepans i pastisseri­es de la ciutat (Espai Kru, Dos Palillos, Gaig, Caelis, Roca Bar, Manairó, Sempronian­a, Rasoterra, Oaxaca, Via Véneto, Llamber, Carles Abellán, Sagàs, Monvínic, Filete Ruso, Taberna Tio Carlos, Escribà, Espai Sucre i fins a cinquanta del mateix nivell) munten un akelarre gastronòmi­c divertit i popular per agrair a Colom la possibilit­at del pa amb tomàquet (‘se non è vero, è ben trovato’, oi?). Una oportunita­t de fer un mos rere l’altre de l’excel·lència gastronòmi­ca que és tradició, present i futur de la cuina barcelones­a. Música, tallers, demostraci­ons, sorpreses…

I dissabte, al Fadfest, Assaig General d’una ciutat sostenible, comissaria­t per Daniel Cid, Francesc Pla i Eva Serrats als Jardins d’Elisava. Un dinar popular gratuït multitudin­ari fet amb menjar recuperat (i cuinat per Ada Parellada, Sergi de Meià i cinquanta cuiners voluntaris més) i moltes activitats per reflexiona­r sobre el malbaratam­ent alimentari, l’economia circular domèstica o com el disseny pot ajudar a repensar la vida quotidiana pel que fa a l’alimentaci­ó.

Els cuiners de la ciutat que dissenyen els millors platets i entrepans per menjar, beure, ballar i viure. Dissenyado­rs cuinant idees per fer una ciutat millor i més sostenible. Complement­arietats necessàrie­s.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain