La Vanguardia - Què Fem

Sopreses de la cuina nipona

EL SHI MAN TO DE SANT CUGAT MANTÉ EL NIVELL QUE EL VA CONVERTIR EN UN GRAN JAPONÈS A BARCELONA

- ANNA TOMÀS

Anys d’excel·lent cuina i servei han consolidat la reputació del Shi Man To com un dels millors restaurant­s japonesos de Barcelona. Però en la vida es passen moltes etapes, i això no afecta només les persones, també s’aplica als establimen­ts. De manera que aquest restaurant ha canviat els aires del barceloní barri de Sants pels de la vila de Sant Cugat.

A final de maig el Shi Man To es va traslladar a aquesta població del Vallès, a un local que ens endinsa en el País del Sol Naixent i que obrirà les portes el pròxim 13 de juny. Quatre habitacion­s que tenen per fora l’aspecte d’un tatami però són reservats per a grups, i a la sala, taules de fusta. A més, tenen una barra en què podem veure la qualitat del peix que empren per delectar el nostre paladar. Un estil propi Servei, tracte i estil culinari segueixen intactes. No en va al capdavant de la cuina segueix el xef Huang, xinès de naixement, que va treballar uns anys als restaurant­s del barri xinès de Yokohama, on hi ha la comunitat xinesa més gran del Japó. Fruit d’aquesta experiènci­a van néixer alguns dels grans plats d’origen xinès i gust japonès que integren l’extensa carta del Shi Man To. La carta també ha canviat i se centra ara fonamental­ment en tempures i peix cru; tot preparat, com dèiem, pel xef Huang.

Així mateix, també hi ha alguns plats calents que no podeu deixar de tastar, com els yakigyouza, crestes de carn i verdures, i els maguro no terikayi i tori no teriyaki, tonyina i pollastre lacats.

En la mateixa línia, i cosa que no trobem en altres japo- nesos, aquí ens tempten amb una deliciosa carta d’arròs i fideus que inclou el contundent katsudon, arròs amb porc arrebossat, ceba i ou; el fresc yakimeishi, arròs fregit amb carn, verdures i marisc, i el kimuchi yakiudon, tallarines al punt saltades amb verdura i pollastre picant, entre altres especialit­ats. Peix cru d’alta volada Però l’oferta d’alta volada està en la seva carta de sushi. Espectacul­ars són els temakis, peces de grans dimensions en forma de con farcides d’arròs i vegetals i l’opció que vulguem: salmó, tonyina i anguila.

Els tàrtars de salmó i tonyina són exquisits, elaborats amb peix summament fresc que es desfà a la boca en una explosió de sabor, tan diferents dels de molts altres restaurant­s japonesos on el peix no té quasi gust de res. També podem demanar combinats de diferents peces i compartir-los.

Per als més arriscats, tenen makis de cranc fregit amb maionesa, de mango amb formatge, de llom arrebossat, verdura i maionesa. Sublim és el Shi Man To maki, fet de salmó, ous del mateix peix, llagostins, mango i maionesa. Pel que fa als niguiris, no us perdeu el de veires, el de tonyina picant i el de llagostí. Gran oferta en uramakis Així com fa anys molts creien que cuina japonesa era només sashimis, makis i yakisoba, ara encara molts desconeixe­n els uramakis, que es caracterit­zen per ser un maki fet a l’inrevés, de tal manera que l’alga nori embolica l’ingredient i l’arròs per fora. En aquest restaurant tenen una àmplia oferta d’aquesta especialit­at. Recomanaci­ó absoluta: l’uramaki de tempura de salmó i maionesa embolicat amb salmó i alvocat amb ous de peix, i també el de cranc i maionesa embolicats amb salmó poc fet.

SHI MAN TO

AV. TORREBLANC­A, 2, LOCAL 7. SANT CUGAT DEL VALLÈS. TEL.: 932 229 910. OBERT CADA DIA, DE 13 A 16H I DE 20 A 24H. PREU MITJÀ: 25-35 EUROS.

 ??  ?? FOTOS: CLAUDIO VALDÉS
FOTOS: CLAUDIO VALDÉS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain