La Vanguardia - Què Fem

Vi recomanat | Viñas del Vero Gewürztram­iner Colección

-

Fitxa tècnica: Varietat: gewürztram­iner 100%. Graduació: 13%. Elaboració: Aquest vi procedeix del ‘pago’ El Enebro, dins la zona de la DO Somontano, un sòl fresc a 400 metres d’altitud on la varietat gewürztram­iner troba el seu hàbitat idoni a la península.

Es verema a finals d’agost a les hores del capvespre, per protegir el gran potencial aromàtic que posseeix aquest raïm, i es transporta ràpidament al celler. Després d’un lleuger premsat, es refrigera perquè comenci una llarga maceració del most i les pellofes. El most flor s’obté deixant escórrer el macerador de forma natural i es porta al dipòsit de fermentaci­ó, on roman cinc dies. Llavors es refrigera per conservar una petita part del sucre present en el mateix most. Nota de tast Presenta un color groc intens amb tocs de lluentor alhora verdosa i daurada. Les seves aromes són captivador­es, començant per la potència i intensitat i seguint per una suggeridor­a gamma que inclou flors de diferents espècies i fruites orientals. La sensació en boca és sensual, sedosa, agradable i realment diferent de la dels vins blancs més coneguts a casa nostra.

La temperatur­a recomanada per assaborir millor el Gewürztram­iner Colección de Viñas del Vero està entre els 7 i els 9 graus. És ideal per acompanyar aperitius, foie, fumats, tapes, plats exòtics, tàrtars i formatges grassos. Harmonitza també perfectame­nt amb els plats de peix cru o macerat, com és el cas del tàrtar de tonyina del Shi Man To, en el qual el gust sedós del vi embolcalla el sabor potent de peix de la tonyina fresca.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain