La Vanguardia - Què Fem

OCI BARCELONA

DESENES D’ACTIVITATS CULTURALS, TRADICIONA­LS I CONCERTS CONFIGUREN EL PROGRAMA DE LES DIVERSES FESTES

- Lameva.barcelona.cat

Octubre és un mes ple de celebracio­ns als barris de la ciutat, que també ofereixen propostes gastronòmi­ques als mercats.

Les Festes de Barcelona no s’acaben per la Mercè. L’octubre és un mes ple de celebracio­ns als diferents barris que configuren la ciutat. Podeu aprofitar els darrers dies de festa a l’Esquerra de l’Eixample i gaudir amb les havaneres de Port Bo (7/10, 21h), el Sopar i Ball de Festa Major (8/10, 21h) i el concert de cloenda contra la violència vers les dones amb el blues de Big Mama Montse i Sister Marion (9/10, 21h).

Música i tradició

També s’acaben les festes a les Corts amb una classe i un concert de swing (7/10, 18h), portes obertes als pavellons Güell i al monestir de Pedralbes (8/10, de 10 a 16h) i la tradiciona­l Passejada sobre Rodes (9/10, 11h), A més, places i carrers acolliran el Festival d’Animació Oriol Canals, destinat als més petits.

Si aneu a Sarrià, encara po- dreu assistir a la tabalada i el correfoc (8/10, 19h), la baixada de carros (9/10, 12h) i la prova final de la tradiciona­l Batalla per Sarrià (9/10, 17h), que enfronta Vicençs i Rosers.

Mentre que a Montbau s’ha programat un concert de la Banda Municipal de Barcelona (7/10, 19h), una fira artesana gastronòmi­ca (8/10, 11h), el ball de Festa Major amb The Soultans (8/10, 22h) i un castell de focs a càrrec de la Colla de Diables (9/10, 22.30h).

La festa no s’acaba

I si uns barris estan de cloenda, uns altres comencen la festa o l’allarguen uns dies més. És el cas d’Hostafranc­s, amb una Festa Major que es celebra des de fa més de 150 anys i que ofereix el concert de l’orquestra Di-Versiones (7/10, 0.15h), a més d’una ruta per conèixer la història del barri utilitzant les xarxes socials (15/10, 18h). A la Rambla es posa en marxa la Festa del Roser amb el Ball per a Gent Gran davant de Colom (7/10, 17h) i visites guiades a equipament­s culturals com el Museu Marítim, el Liceu, el Palau Moja i altres. A més, trobareu decoracion­s florals a les façanes de diversos edificis de la Rambla (del 8 al 13/10).

Finalment, a la Sagrada Família, les festes de tardor duren tres dies i programen una cantada d’havaneres (14/10, 22h) i una fira de comerç local i artesania (15 i 16/10, de 10 a 21h), entre altres activitats per a nens i adults. Les festes als barris us esperen, no us les perdeu.

FESTES MAJORS ALS BARRIS

DIVERSOS BARRIS DE BARCELONA. CONSULTEU DATES, HORARIS I ACTIVITATS. PREU: GRATUÏT.

 ??  ?? Les festes de l’Esquerra de l’Eixample, amb activitats tradiciona­ls i de tipus social.
Les festes de l’Esquerra de l’Eixample, amb activitats tradiciona­ls i de tipus social.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain