La Vanguardia - Què Fem

Epicentre cultural

LA FIRA MEDITERRÀN­IA REUNEIX AQUEST CAP DE SETMANA LA MILLOR CULTURA COL·LECTIVA

- JAMES BEGG

Manresa es converteix en l’epicentre cultural de Catalunya amb motiu de la Fira Mediterràn­ia. Fins diumenge, els carrers i les places de la ciutat són un viver de cultura popular de la mà d’un centenar de grups de música, dansa, teatre i circ. Entre aquests, hi ha un grapat de propostes adients per al públic infantil. Jocs, sons, circ i dansa El joc com a element de participac­ió i socialitza­ció de la cultura hi té enguany un espai privilegia­t: la plaça Major de Manresa. Allà s’instal·laran els Xics del Xurrac, una creació de la companyia especialit­za- da en jocs de carrer Tombs Creatius, que recrea els elements vivencials del món casteller. A la plaça Major, els més petits també tindran l’oportunita­t de jugar amb la cucanya horitzonta­l més antiga que es preserva a Catalunya i presenciar­an l’espectacul­ar ball de galeres de la coordinado­ra de danses tradiciona­ls de Reus.

A la plaça Sant Domènec, els menuts podran jugar amb el so que emeten els instrument­s naturals d’El Pájaro Carpintero. Abans o després, potser toparan amb la parella de trapeziste­s Anton i Polina o el professor Karoli, un boig dels monocicles. Sobre rodes també arribaran els ciclistes i músics de LaDinamo, aportant funk i diversió a tota velocitat.

L’accent francès el posarà la companyia Hydragon. La seva combinació de números de circ i instrument­s tradiciona­ls causarà tant impacte com la melancòlic­a història d’amor d’Alodeyá.

A la festa també s’hi suma el polivalent clown Pere Hosta, que amb la seva porta de fusta ens introduirà en mons imaginaris i surrealist­es, i el folk calentó del sextet Roba Estesa.

 ??  ?? Després d’haver guanyat el Concurs Sons de la Mediterràn­ia, Roba Estesa presenta ara l’espectacle ‘Descalces on tour’.
Després d’haver guanyat el Concurs Sons de la Mediterràn­ia, Roba Estesa presenta ara l’espectacle ‘Descalces on tour’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain