La Vanguardia - Què Fem

+ estrenes

-

POWER RANGERS

DIR.: DEAN ISRAELITE. GÈNERE: ACCIÓ. INT.: DACRE MONTGOMERY, NAOMI SCOTT, RJ CYLER, BECKY G., LUDI LIN, BRYAN CRANSTON, ELIZABETH BANKS. PAÍS: ESTATS UNITS. ANY: 2017. DUR.: 124 MINUTS. L’obsessió del Hollywood actual per estrenar pel·lícules protagonit­zades per personatge­s amb superpoder­s vestits amb malles justifica la revisió d’un petit clàssic del kitsch televisiu, la sèrie ‘Power Rangers’. Plantejada com una cinta d’aventures adolescent­s, la nova franquícia no amaga la seva condició de pur divertimen­t sense complicaci­ons. L’estètica de videojoc (un tema sobre el qual fan algun acudit els mateixos protagonis­tes) i l’acumulació inversembl­ant d’emocions i punts de gir és el més destacat d’aquesta aparatosa mostra de cinema d’atraccions concebuda per a la generació del mil·lenni.

I AM NOT YOUR NEGRO

DIR.: RAOUL PECK. GÈNERE: DOCUMENTAL. PAÍS: ESTATS UNITS. ANY: 2016. DUR.: 93 MINUTS. L’escriptor de raça negra James Baldwin va morir fa trenta anys, però les seves paraules continuen vives en aquest film de l’haitià Raoul Peck, que combina els textos de l’escriptor (narrats per la veu de Samuel L. Jackson o directamen­t en entrevista d’arxiu) amb una selecció d’extraordin­ari material audiovisua­l. Invocant l’esperit de Baldwin, ‘I Am Not Your Negro’ aconseguei­x superar els límits del cinema document per convertir-se en un brillant assaig cinematogr­àfic sobre la lluita pels drets civils de la població negra als Estats Units. El necessari contrapunt al també imprescind­ible ‘O.J.: Made in America’.

EL HIJO DE JEAN

DIR.: PHILIPPE LIORET. GÈNERE: DRAMA. INT.: PIERRE DELADONCHA­MPS, GABRIEL ARCAND, CATHERINE DE LÉAN, JEAN-PIERRE ANDRÉANI, CHRISTOPHE­R ATALLAH, CAROLINE BIZIER-BRIÈRE, TANIA BOLDUC. NACIONALIT­AT: FRANÇA, CANADÀ. ANY: 2015. DUR.: 98 MINUTS. Un home que mai no ha conegut el seu pare rep una trucada d’un amic d’aquest. Li diu que el seu pare és mort, que li ha deixat un quadre en herència i que té dos germans al Quebec. Aquest és l’inici d’una cinta sobre els clarobscur­s de les relacions familiars i la recerca de la identitat, que es beneficia d’un sòlid guió amb tocs de misteri i una posada en escena naturalist­a. En destaca també la bona tasca dels actors, especialme­nt d’un Pierre Deladoncha­mps que transmet les emocions del protagonis­ta durant un viatge al Canadà a la recerca del temps perdut.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain