La Vanguardia - Què Fem

Barcelona celebra la cultura gitana

EL 8 D’ABRIL ES COMMEMORA EL DIA INTERNACIO­NAL DEL POBLE GITANO AMB DIVERSES ACTIVITATS

-

L’any 1971 es va escollir el 8 d’abril per commemorar internacio­nalment el Dia del Poble Gitano. Amb la voluntat de reconèixer la seva història, llengua i cultura, el Consell Municipal del Poble Gitano ha programat un seguit d’activitats a Barcelona i Sant Adrià de Besòs.

Bandera i himne

Des d’avui podeu veure una exposició que commemora el 46è aniversari de la Diada Internacio­nal del Poble Gitano, a la plaça Sant Jaume (de 10 a 18h). A més a més, es farà l’acte de posada de la bandera gitana –amb la seva caracterís­tica roda vermella que evoca els desitjos de llibertat del poble gitano i la seva condició nòmada– a la balconada de l’Ajuntament, mentre que el violinista Michel Borisov interpreti el Gelem, Gelem, l’himne internacio­nal gitano (18h).

Actes culturals

Demà, dia 8 d’abril, la diada comença amb un acte ins- titucional al Parlament de Catalunya (a les 10h), mentre que a la llera del Besòs, a Sant Adrià, es farà una cerimònia floral amb encesa d’espelmes i llançament de pètals al riu (a les 13h).

L’activitat es trasllada després a l’Arc de Triomf, on es portaran a terme un taller de rumba catalana, una sessió de fitness i flamenc i una desfilada de moda gitana de la dissenyado­ra Saray Fernàndez (de 17 a 19h). La festa acabarà amb música i ball gràcies a les actuacions d’Ojos Negros, Rumba de Casa, Los Gemelos, Taílla, David de Jacoba i Los Banis (de 19.30 a 23h).

Si passeu per les fonts de Montjuïc, veureu que també s’apunten a l’homenatge, ja que estaran il·luminades amb els colors de la bandera gitana: blau, vermell i verd.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain