La Vanguardia - Què Fem

Cuina de mar a la preciosa Blanca Subur

PLATS I TAPES DE CUINA MARINERA DAVANT DEL MEDITERRAN­I, AL RESTAURANT PIC NIC DE SITGES

- ANNA TOMÀS

A prop de l’església que ha esdevingut un símbol de la vila de Sitges, hi ha el Restaurant Pic Nic. En aquest emplaçamen­t hi havia hagut l’Orxateria Valenciana fins que Josep Maria Matas Barceló es va enamorar de la seva privilegia­da situació davant del mar i es va fer càrrec de la gestió del local. Calia rebatejar-lo i, davant l’èxit que llavors tenia als cinemes la pel·lícula Picnic, amb Kim Novak i William Holden, va decidir anomenar així el seu local, que avui en dia segueix endavant com un polifacèti­c restaurant a tocar de la platja i amb vistes a la Punta.

A la terrassa del Pic Nic som a tocar de la sorra, però instal·lats amb la comoditat i el servei d’un restaurant d’alt nivell. Des de la nostra taula veiem el mar, part del passeig i, al fons, l’església. En la decoració domina el color blanc, amb el contrapunt de peces de color blau a la cristaller­ia, que accentuen l’ambient mariner. Gastronomi­a de qualitat Plats inspirats en la cuina mediterràn­ia, a base de productes frescos de la màxima qualitat. La carta pot variar segons els productes del dia, però habitualme­nt tenen sèpia a la planxa amb ceba caramel·litzada, sardines marinades, salmó en adob, crui- xent de bacallà o el pica-pica mariner, així com varietat d’arrossos i paelles i també caldereta de llamàntol.

Cal fixar-se en les recomanaci­ons del xef, com el gaspatxo amb all blanc, el tàrtar de tomàquet amb sorbet d’alfàbrega i maduixot, la tonyina saltada amb verdures i sèsam negre o el filet de porc ibèric amb un toc oriental. Menú i tapes També es pot optar pel menú de la casa amb pica-pica seguit de paella marinera

 ??  ?? FOTOS: CLAUDIO VALDÉS
FOTOS: CLAUDIO VALDÉS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain