La Vanguardia - Què Fem

Cinc anys després

LA IRLANDESA TRENCA AMB UN LUSTRE DE SILENCI AMB ‘AT SWIM’

- O. RODRÍGUEZ

La vam descobrir com la veu angelical que acompanyav­a el cantautor Damien Rice, per acabar de captivar-nos quan va decidir volar per lliure. Lisa Hannigan arriba dimarts vinent a Barcelona per presentar a la sala Apolo el seu darrer disc en solitari, At Swim (2016).

Treball en parella

Lisa Hannigan va conèixer Damien Rice durant la seva primera setmana a la Universita­t. La idea era estudiar filo- logia anglesa i història de l’art a l’emblemàtic Trinity College de Dublín. Tots dos acabarien deixant les seves carreres per emprendre un viatge a dit per Europa. Quan van tornar a Irlanda, la parella es va posar a treballar en els temes que acabarien modulant el pri- mer disc de Rice, l’imprescind­ible O (2002). Entre el folk i el rock independen­t més bucòlic, ho tornarien a fer quatre anys més tard amb 9 (2006). No se sap encara ben bé per què, però una nit del 2007 a Munic, Damien Rice va decidir abandonar la Lisa i la resta de la seva banda. No tornaríem a escoltar la veu de Rice fins a l’any 2014, quan va aparèixer My Favourite Faded Fantasy (2014).

En solitari

Lisa Hannigan ja no tenia company, però sí un munt de noves cançons hipnotitza­dores que va compilar a Sea Sew (2008), el seu primer disc en solitari, àlbum en les coordenade­s de noms com Cat Power, Jesse Sykes i Feist. Dolça i suggeridor­a declinació d’indie folk que tornaria a usar a Passenger (2011), el seu segon treball i molt probableme­nt el seu millor disc. Posant fi a cinc anys de retir creatiu, el passat 2016 Lisa Hannigan reapareixi­a amb At Swim, disc que el pròxim dimarts descobrirà a la sala Apolo de Barcelona.

LISA HANNIGAN

ESTIL: INDIE FOLK. APOLO. NOU DE LA RAMBLA, 113. PARAL·LEL (L1, L3). DISSABTE 1, 21H. PREU: 22€ ANTICIPADA, 25€ A LA TAQUILLA.

Cooncert.com

 ??  ?? FOTO: RICH GILLIGAN
Lisa Hannigan reapareix després de cinc anys de silenci.
FOTO: RICH GILLIGAN Lisa Hannigan reapareix després de cinc anys de silenci.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain