La Vanguardia - Què Fem

RESTAURANT

LA TAVERNA HOFMANN MESCLA LA INFORMALIT­AT I LA CUINA SOFISTICAD­A AMB ENGINY

- ÒSCAR GÓMEZ FOTOS: FLAMINIA PELAZZI

Pica-pica, brases i bon vi es donen la mà a la Taverna Hofmann, un encantador local que ofereix cuina fina a preus assequible­s.

Taverna Hofmann és una mescla reeixida i astuta de la informalit­at del concepte tavernari i la sofisticad­a cuina moderna del grup Hofmann. Un restaurant de cuina fina a preu assequible. Plats de fonament tradiciona­l reinterpre­tats amb imaginació i sense cotilla. Utilitzaci­ó abundant de tècniques contemporà­nies, escumes a la vista (potser n’hi ha massa?; ens queda el dubte). Bons punts de cocció, sabors potents i plats de presència impecable. Oberta el 2014 per l’enyorada Mey Hofmann, la seva filla Silvia s’encarrega de la direcció i els xefs Sebas Blanco i Xavier de Juan comanden els fogons. Espai elegant que combina pedra i fusta, brasa per als amants del tall despullat. No fan menús de migdia. Èxit merescut, convé reservar taula! Especialit­ats per compartir Comencem amb un divertit vermut en tres serveis. Escopinyes al vapor i escuma de pebre vermell. Calamars en tempura de lleugeríss­ima gavardina i tendresa extrema. Got de vermut negre i escuma de cola (guspires!). Sabors contrastat­s.

Continuem amb la truita suflada, que mostra una pell mil·limètrica farcida amb escuma de calçot injectada. Una mena de coulant d’ou amb perfil de bacallà llescat i gotes de romesco. Es tracta del concepte de truita cremosa portat al límit.

En el trinxat passat (literalmen­t!) per la gofrera cada concavitat és també contenidor per a una salsa: contundent botifarra negra, cansalada fumada (escuma again!) i maionesa amb kimchi (una mica difícil d’harmonitza­r amb el que, per tradició, esperem d’un trinxat).

Braves ben picants, grills verticals en rotllana al voltant d’un centre escumat d’all i sobrassada. Plats de gas a fons Intensos sabors boscans els que trobem en l’arròs d’ànec collverd amb múrgoles i fetge gras. Gra perfecte, solt i sencer fregant el grenyal. Cuixa guisada i pitet sagnant que, junt amb el bolet, es converteix­en en un matrimoni afortunat. Bola extra: falsa múrgola de mantega i fetge gras que amb la calor de la gramínia es fon perfumadam­ent. Boníssim!

En l’ou en dues coccions hi ha una esfera tèbia i cruixent de rovell esclatant. Combinació amorosida amb el negríssim de pa patata al vapor (que és similar als baos orientals). Bon detall d’anguila cuinada a la brasa.

La terrina de pintada a la catalana, per la seva banda, es presenta amb una estratific­ació en dues coccions: les cuixes enfosquide­s per la llarga reducció dels sucs, els pits mesclats amb fetge gras (la untuositat la posa la capa més clara). Acompanyen la plomada amb orellanes esferifica­des, praliné escumat de pinyons i espinacs fets galeta esmicolada. Presència impecable i sofisticad­a per a un plat de mossegada fina. Postres d’altura No oblidem que som a Hofmann: aquí les llepolies són d’alt voltatge i estan fetes a la pastisseri­a del Born. Boníssimes propostes com ara l’ou de coco amb rovell de mango i closca feta de xocolata blanca torrada. Espectacul­ar maki de xocolata (embolcall crocant) farcit de mousse d’arròs, mascarpone i gerds. Bon cafè exprés, intens i aromàtic.

TAVERNA HOFMANN

GIRONA, 145 (DRETA DE L’EIXAMPLE). METRO: VERDAGUER (L4, L5). TELÈFON: 936 241 762. HORARI: DE DILLUNS A DISSABTE, DE 13 A 16H I DE 20H A 23.30H. PREU MITJÀ: 35 EUROS. • Hofmann-bcn.com

 ??  ??
 ??  ?? Xavier, Sebas i Silvia Hofmann, al restaurant.
Xavier, Sebas i Silvia Hofmann, al restaurant.
 ??  ?? La terrina de pintada a la catalana és un dels plats recomanats.
La terrina de pintada a la catalana és un dels plats recomanats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain