La Vanguardia - Què Fem

OCI BARCELONA

AMB EL LEMA ‘SANT JORDI ÉS AMOR’, BARCELONA CELEBRA AQUESTA SIMBÒLICA DIADA AMB MULTITUD D’ACTIVITATS CULTURALS PER A TOTS ELS PÚBLICS. ELS CENTRES CÍVICS I ALTRES ESPAIS DELS DEU DISTRICTES US ESPEREN

-

La Diada de Sant Jordi es desplega als deu districtes de la ciutat amb multitud d’activitats per a tots els gustos.

Per Sant Jordi, Barcelona s’omple de roses i llibres. La celebració de la Diada ja fa dies que està en marxa i durarà fins al 23 d’abril. Recollim algunes de les activitats que trobareu als deu districtes de la ciutat. N’hi ha per a tothom, grans i petits, i moltes celebren l’amor per la lectura.

Ciutat Vella

Aquest districte és un dels que més activitats aplega. A banda de la tradiciona­l passejada, entre llibres i roses, per la Rambla, també podreu visitar l’Ajuntament, que organitza una jornada de portes obertes (23/4, a partir de les 10h). L’Arts Santa Mònica acull una nova edició d’Arts Libris, la Fira Internacio­nal de l’Edició Contemporà­nia (del 21 al23/4), i a la plaça de Sant Just es fa el desè Festival del Llibre d’Artista i de la Petita Edició (23/4). A la rambla del Raval hi trobareu parades de llibres, artesania, roses i actuacions de cultura popular i tradiciona­l (23/4, a partir de les 10h), mentre que davant la biblioteca Barcelonet­a-La Fraternita­t es faran lectures en veu alta i una cantada d’havaneres (23/4, 11h). Durant tot el dia, l’Antic Teatre celebra la 14a edició del seu Off-Sant Jordi amb espectacle­s teatrals i parades de llibres (23/4).

Eixample

La llegenda de Sant Jordi estarà representa­da a la façana i a l’interior de la Casa Batlló. A més, aprofitant la visita, i gràcies a la campanya Drac & Roses, podreu donar sang i col·laborar amb el Banc de Sang i de Teixits (del 21 al 23/4, de 10 a 21h). El dia de Sant Jordi, el Little Light Gospel Choir oferirà, a la parròquia de Sant Ferran, un concert solidari per a No Somos Invisibles, una entitat que treballa per la inclusió social i laboral de persones amb paràlisi cerebral (18h).

Les Corts

Al CC Joan Oliver “Pere Quart” celebren avui un Sant Jordi medieval, amb jocs i una escola de cavallers per als més menuts (17h). També hi haurà tallers infantils a la plaça de la Concòrdia (17.30h). La sisena Fira de Sant Jordi de les CORtS Amb molt d’amor reunirà a la Diagonal (entre Gran Via de Carles III i Pau Romeva), més de 75 parades de venda de roses i llibres i oferirà un extens programa d’actuacions musicals, lectures i signatures de llibres (23/4, de 10 a 20h).

Nou Barris

Avui podeu dirigir-vos al mercat d’intercanvi de llibres que organitza la Biblioteca Zona Nord (17h), mentre que al CC Can Verdaguer hi haurà bingo, l’espectacle infantil Only Brother i berenar per a tothom (17h). Tampoc us perdeu l’Aplecat, amb diverses mostres de cultura popular (22/4, de 10.30 a 20.30h). I ja durant la diada, trobareu a la Marquesina de la Via Júlia una fira del llibre, mentre que al castell de Torre Baró faran una gimcana de contes per als més petits i una lectura de poemes per als adults (11h).

Gràcia

Al CC El Coll-La Bruguera reivindiqu­en la memòria oblidada de dibuixants i il·lustradors catalans (21/4, 19h). Demà, podreu crear la vostra rosa d’argila al Mercat de la Llibertat i, si sou poc manetes, penseu que al Mercat de l’Estrella repartiran roses entre els clients. El plat fort del districte és la desena Fira d’Il·lustradors al Pla de Nicolás Salmerón. Autors com Marta Altés, Anna Llenas i Oriol Malet il·lustraran els llibres que porteu (23/4, 10h).

Sarrià-Sant Gervasi

Aquesta tarda, al CC l’Elèctric faran espectacle­s per als més petits. A la plaça de Sant Vicenç de Sarrià s’organitza una mostra de llibres, tallers i música amb el trio de jazz Rooftop (22/4, 11h), mentre que el CC Sarrià allarga el Sant Jordi i dedica una setmana a la literatura amb tertúlies, tallers, lectures i exposicion­s (del 24 al 28/4).

participar a la ruta literària De Marsé a Mercè (11h), a la ballada de gegants i xocolatada del Casal Montbau (12h) i al vermut literari del Casal d’Entitats Mas Guinardó (11h). Als Jardins de Can Brasó hi haurà ludoteca i l’actuació del grup 13 poetes, que han musicat en clau flamenca diversos poemes catalans (de 10.30 a 12.30h).

Sant Andreu

La plaça Orfila és el punt central de la Diada: hi haurà parades de llibres i flors, amb la presència d’escriptors locals, un concert de les agrupacion­s de l’EMM Sant Andreu Mestre Pich Santasusan­a i un espectacle sobre la llegenda de Sant Jordi amb la companyia La Puça (23/4, 11h). A la plaça Masadas, la Symphonic Beat Band interpreta­rà bandes sonores de cinema (12.30h), i a l’Eix Margall faran un peculiar homenatge al 25è aniversari dels Jocs Olímpics del 1992.

Sant Martí

Els centres cívics i a les bibliotequ­es del districte preparen tota mena d’activitats infantils i contaconte­s. Al Disseny Hub celebren els Diàlegs de Sant Jordi, amb autores com Lionel Shriver i Empar Moliné (19h). Dissabte, a la plaça Font i Sagué, podreu tastar la mona solidària a canvi de fer una donació per al Banc dels Aliments, mentre veieu gegants i castellers (10h). La Farinera del Clot acollirà el primer concurs 90 minuts de glòria de literatura ràpida (12h).

Sants-Montjuïc

Els jardins de la rambla de Sants es converteix­en en el Passeig per la lectura, amb cinc espais que acolliran recitals de poesia i lectures, per a adults i infants (22/4, 11h). Al Poble-sec, el CC El Sortidor organitza el taller familiar Art en pa

per (22/4, 11h). I diumenge, a la plaça del Molino, hi haurà fira de llibres i roses (a partir de les 10h).

Més informació:

• Lameva.barcelona.cat/santjordi

 ??  ??
 ??  ?? A l’Eixample es faran diverses activitats relacionad­es amb Sant Jordi.
A l’Eixample es faran diverses activitats relacionad­es amb Sant Jordi.
 ??  ?? La diada és un bon moment per aprendre sobre altres cultures.
La diada és un bon moment per aprendre sobre altres cultures.
 ??  ?? Al barri de les Corts hi haurà més de 75 parades de venda de roses.
Al barri de les Corts hi haurà més de 75 parades de venda de roses.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain