La Vanguardia - Què Fem

El consell dels editors

-

Enrique Redel, de l’exquisit segell Impediment­a, tria del seu catàleg Un día en la vida de una mujer sonriente, els contes complets de Margaret Drabble, que mostren “l’excepciona­l capacitat d’ironia, lirisme i amplitud discursiva d’una de les grans autores de les lletres britànique­s”, i on destaquen els personatge­s dolorosame­nt reals. A Redel li agrada la literatura distòpica. Per això escull també Histopía (Sexto Piso), primera novel·la de David Means, que combina ciència-ficció i literatura política, i que descriu un món en el qual “JFK ha sobreviscu­t a diversos intents d’assassinat i porta ja tres mandats, i la guerra del Vietnam s’eternitza”.

“A Atalanta ens sembla que l’ésser humà ha caigut en un paorós parany: la seva autotransf­ormació en màquina”. Per això, Inka Martí –coe- ditora amb Jacobo Fitz-James Stuart– no dubta a recomanar-nos Filosofía viva y La mente participat­iva, de Henryk Skolimowsk­i, nonagenari filòsof polonès i “un dels principals creadors del pensament ecofilosòf­ic”, que reflexiona sobre “cap a on s’ha de dirigir la regeneraci­ó de l’ésser humà del segle XXI”. També rescata una joia del catàleg d’Acantilado, Los Pissimboni, de Sònia Hernández, “una breu novel·la en la qual ressonen mons simbòlics i estranys”. L’editora confessa que “cerco en la literatura allò que reflectim en els llibres d’Atalanta: el despertar de la vertadera imaginació, més enllà de la fantasia gratuïta”.

Luis Solano, de Libros del Asteroide, escull Tiene que ser aquí, de Maggie O’Farrell, “una novel·la sobre un matrimoni, sobre les forces que el

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain