La Vanguardia - Què Fem

Una comèdia ‘patafísica’

BRUNO DUMONT REINCIDEIX EN LA COMÈDIA DE L’ABSURD AMB UN FILM QUE ABORDA ELS CONFLICTES DE CLASSES

-

uament impossible entre Dupond i Dupont i Stan Laurel i Oliver Hardy, encarregat­s de la recerca d’unes misteriose­s desaparici­ons a la badia Slack– i també per la relació que sorgeix entre la filla dels burgesos, la Billie, i el fill d’un esquerp clan de pescadors. A partir d’aquí, Dumont teixeix una misteriosa sàtira amb rerefons de rondalla moral que a estones captiva i en altres desconcert­a, però que mai no deixa indiferent.

Hi ha en aquest film una passió per l’observació pròpia d’un Marcel Proust abduït per la comèdia de l’absurd. Dumont treu tot el suc al paisatge costaner amb una fotogra- fia sensorial que oscil·la entre l’impression­isme i el pur surrealism­e. El repartimen­t (Fabrice Luchini i Juliette Binoche al capdavant) contribuei­x al deliri amb voluntàrie­s sobreactua­cions. El resultat és un bell cant a l’excentrici­tat que evoca una certa tendència francesa vinculada a autors heterodoxo­s com Raymond Queneau i Alfred Jarry.

LA ALTA SOCIEDAD

DIR.: BRUNO DUMONT. GÈNERE: COMÈDIA DRAMÀTICA. INT.: FABRICE LUCHINI, JULIETTE BINOCHE, VALERIA BRUNI TEDESCHI. NACIONALIT­AT: FRANÇA. ANY: 2016. DUR.: 122 MINUTS.

 ??  ?? La pel·lícula mostra una delirant recreació de la Belle Époque.
La pel·lícula mostra una delirant recreació de la Belle Époque.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain