La Vanguardia - Què Fem

Un espai per gaudir amb tots els sentits

NORD EST, CUINA CATALANA I MEDITERRÀN­IA A TOCAR DEL MAR I AMB UNES ESPLÈNDIDE­S VISTES DE CADAQUÉS

- ANNA TOMÀS

Situació privilegia­da a tocar del mar, una terrassa amb unes de les millors vistes de la badia i del poble de Cadaqués, un interior decorat amb colors càlids i moltes plantes naturals que li atorguen una imatge fresca, atraient i relaxant i, per si mancava alguna cosa, sis grans finestrals per gaudir també de la panoràmica i de l’ambient de la terrassa. Aquest entorn encisador disposa de nom propi: Restaurant Nord Est. A la cuina, el xef Gabriel Marín Germán és el responsabl­e d’una àmplia selecció de plats inspirats en la cuina catalana i mediterràn­ia, elaborats amb tota cura i animats amb un toc d’avantguard­a i modernitat. Peix, marisc i carn Com és d’esperar, atesa la ubicació al costat mateix de la platja, el peix i el marisc són protagonis­tes destacats de la carta del Nord Est. Arròs de llamàntol, fideuada, paella, suquet de peix, sarsuela de peix i marisc, pop a la gallega, tempura de tataki o peix i marisc frescos procedents del cap de Creus que varien segons les captures del dia.

Però, tot i estar situat a la riba del Mediterran­i, això és Girona, i la carn de boví amb aquesta denominaci­ó d’origen és excel·lent. De manera que aquí podem assaborir vedella i bou de la millor qualitat, llaminera amb salsa de ceps, cabrit de llet, costelles de xai o garrí, tot preparat sempre segons les tradicions de la cuina empordanes­a.

Per cloure l’àpat, postres i pastissos casolans i, per arrodonir-ho, una sobretaula a la terrassa amb la remor del mar de fons. Menús per a tots Amb cuina oberta tot el dia, organitzen també dinars de negocis, familiars o d’amics amb la possibilit­at d’escollir menús a la mida dels clients i preparats especialme­nt per a ells. També compten amb un menú del dia amb plats com musclos a la marinera, suquet de clavellada o pollastre al gingebre.

NORD EST

RIBA DES PIANC, 5. CADAQUÉS.TEL.: 972 258 461. HORARI: CADA DIA, DE 10 A 24H. PREU MITJÀ: 25-35 EUROS.

 ??  ?? FOTOS: CLAUDIO VALDÉS
FOTOS: CLAUDIO VALDÉS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain