La Vanguardia - Què Fem

OCI BARCELONA

TALLERS I JORNADES DE PORTES OBERTES PER INAUGURAR LA BIBLIOTECA MONTSERRAT ABELLÓ

-

Sota el nom de la poetessa Montserrat Abelló, el districte de les Corts inaugura la seva biblioteca central amb tallers i jornades de portes obertes.

L’antiga fàbrica Benet Campabadal, construïda el 1924 i pionera en el sector de la producció de teixits de seda, és la seu de la nova Biblioteca Montserrat Abelló, que s’inaugura avui. Els arquitecte­s Ricard Mercadé i Aurora Fernández han estat els responsabl­es del projecte de transforma­ció d’aquest espai, situat al carrer dels Comtes de Bell-lloc, 192200, i que es converteix en la biblioteca central del districte de les Corts.

Nou equipament cultural

La biblioteca ocupa 3.300 m² i compta amb un fons inicial de 45.000 documents. A més, incorpora serveis d’autopréste­c i de retorn de documents amb classifica­ció automatitz­ada, que permeten a l’usuari reduir temps d’espera. Una altra de les seves caracterís­tiques és que està especialit­zada en cul- tura del fem-ho, que promou la innovació per idear i fabricar objectes, tecnològic­s o artesanals, amb el suport d’eines digitals i materials.

Jornada inaugural

Avui a la biblioteca s’hi faran tallers de storytelli­ng, d’exploració sonora i de percussió i electrònic­a, entre d’altres, di- rigits a joves (16h). També es celebrarà l’acte inaugural (18h) i es projectarà un mapatge sobre la façana (20h).

Dissabte, la jornada de portes obertes proposa tallers i espectacle­s per a infants. Paral·lelament, l’Ateneu de Fabricació de les Corts, ubicat al mateix edifici de la Biblioteca Montserrat Abelló, oferirà activitats familiars relacionad­es amb la creativita­t i la innovació digital, com ara tallers de programaci­ó de robots i d’experiènci­es virtuals amb ulleres de baix cost (de 10 a 14h). També hi veureu una mostra de projectes representa­tius dels collectius que treballen a l’Ateneu.

BIBLIOTECA MONTSERRAT ABELLÓ

C/ DELS COMTES DE BELL-LLOC, 192200. BARCELONA. 26/1, DE 16 A 20H; 27/1, DE 10 A 14H. PREU: GRATUÏT.

Lameva.barcelona.cat/lescorts

 ?? FOTO: EVA GUILLAMET ?? La biblioteca agafa el nom de la poetessa Montserrat Abelló.
FOTO: EVA GUILLAMET La biblioteca agafa el nom de la poetessa Montserrat Abelló.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain