La Vanguardia - Què Fem

RESTAURANT

EL RESTAURANT BLAU BCN TRANSFORMA LA SEVA BARRA AMB PLATETS I AMOR AL PRODUCTE

- LAIA ANTÚNEZ

El Restaurant Blau BCN aposta per una barra informal on es poden tastar racions petites de producte fresc i poc manipulat.

Ja fa deu anys que el cuiner Marc Roca va obrir el seu Restaurant Blau BCN en ple Eixample barceloní. Venia de la Costa Brava, de regentar un petit restaurant a Begur, també denominat Blau, que comptava només amb una barra i un parell de taules. Ara, coincidint amb el desè aniversari de la seva arribada a Barcelona i amb la voluntat de continuar sorprenent la seva clientela fidel, Roca s’ha deixat tocar per la nostàlgia i ha volgut fer un homenatge al desaparegu­t restaurant begurenc.

Informalit­at i nuesa

Així doncs, ha apostat per transforma­r l’alta barra de fusta, que està situada al final del local, per oferir-hi una proposta gastronòmi­ca que convida a menjar de manera més ràpida i informal. En Marc ens explica que la seva idea és elaborar racions petites. “A l’Empordà s’utilitza una paraula que m’agrada molt i que defineix bé la idea: menjucs”, diu. I tot, sense abandonar mai les senyes d’identitat de la casa: la cura pel producte fresc, de màxima qualitat i, sobretot, poc manipulat. “A la barra hi fem cuina despullada en què l’únic que compta és el producte”, explica. El mateix succeeix a la carta habitual del Blau, que aposta per la cuina catalana i el producte de proximitat, però aquí, a la barra, el que proposa en Marc és jugar amb els platets i sobretot la proximitat amb el client. Amb aquest objectiu, hi instal·larà una vitrina amb producte excel·lent, a més d’un parell de focs i una petita graella, que permeten acabar de manipular els aliments davant del client. “M’agrada la idea que sigui una barra una mica gamberra, que tingui molta vida. Es tracta d’aplicar el concepte de barra japonesa però atorgant-hi el caràcter, i sobretot el producte, mediterran­i”, afegeix. Producte i més producte Per tant, a la barra del Blau BCN hi trobareu plats clàssics de la casa i suggerimen­ts que varien segons el producte que el Marc selecciona diàriament al mercat o entre els productors locals que el proveeixen habitualme­nt. Però també propostes com els antipasti de verdures acompanyat­s de bons olis d’oliva verge i diversos tipus de vinagretes, els musclos amb salsa de cítrics, l’arròs melós amb galera o l’ensalada Blau, entre d’altres.

A la vitrina també veureu com hi llueixen les seves postres clàssiques: els flams, el pastís de llimona, el Tatin de poma, etc. La intenció és que es mantingui com una oferta estable del restaurant. Així, podreu seure als tamborets alts que hi ha tant a l’hora de dinar (com a complement del seu reeixit menú de migdia) com a la de sopar.

Però és en horari nocturn quan la barra dona més joc, ja que en Marc anima la clientela a completar l’àpat amb un pisco sour o un gintònic, elaborats de manera impecable gràcies a l’assessoria de José María Gotarda, propietari de l’Ideal Cocktail Bar, una cocteleria de referència fundada l’any 1931 i que està situada a pocs carrers de distància. Ja ho dèiem, proximitat en tots els sentits.

BLAU BCN

wwww w C/ LONDRES, 89 (EIXAMPLE). METRO: HOSPITAL CLÍNIC (L5). TEL.: 934 193 032. HORARI: DE DILLUNS A DISSABTE, DE 13 A 16H I DE 20 A 23H. PREU MITJÀ BARRA: 30€. • Blaubcn.com

 ??  ?? FOTOS: FLAMINIA PELAZZI
En Marc Roca celebra deu anys de la seva arribada a Barcelona.
FOTOS: FLAMINIA PELAZZI En Marc Roca celebra deu anys de la seva arribada a Barcelona.
 ??  ?? A la barra, es poden tastar especialit­ats com l’ensalada Blau.
A la barra, es poden tastar especialit­ats com l’ensalada Blau.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain