La Vanguardia - Què Fem

L’art urbà i el grafit estan d’aniversari

EL PROJECTE MURS LLIURES-WALLSPOT CELEBRA CINC ANYS AMB UNA EXPOSICIÓ RETROSPECT­IVA

- L. ANTÚNEZ

Cinc anys enrere, les lleis i ordenances restrictiv­es sobre l’art urbà i el grafit a la ciutat de Barcelona marcaven el dia a dia dels artistes urbans. No ho tenien fàcil, i en aquest context va néixer el projecte Murs Lliures, que, de la mà de Marc Garcia i Roger Pous, els seus fundadors, recuperava alguns murs de la ciutat, en què sempre hi havia hagut art urbà de qualitat, amb la voluntat de gestionar-los com a espais legals de creació.

Malgrat les reticèncie­s dels sectors més puristes de l’art urbà, el projecte va tirar endavant, i al llarg d’aquests cinc anys aquesta plataforma ha permès a més de 3.400 artistes, tant novells com reconeguts en el sector, pintar els seus murals amb total llibertat en diferents espais de Barcelona: el Parc de les Tres Xemeneies, el carrer Agricultur­a, al carrer Selva de Mar, etc. Una manera nova de concebre l’art al carrer que també han estès –ara amb el nom de Wallspot– a altres països com Suïssa, Holanda, Portugal, Suècia i Mèxic.

Un bon aniversari

Per celebrar el seu cinquè aniversari i fer una mica de panoràmica del projecte, ara organitzen una exposició retrospect­iva al Centre Cultural Albareda, en què es podran veure fotografie­s i obres d’artistes habituals als murs de Wallspot, i en què no falten noms consolidat­s com Pez, Xupet Negre, Txemy i Marina Capdevila, entre d’altres. Coincidint amb la inauguraci­ó de la mostra, el pròxim dijous 1 de febrer (19 hores) es farà una xerrada en què participar­an alguns dels gestors culturals que han format part de l’equip de Murs Lliures-Wallspot al llarg d’aquests anys.

Per arrodonir aquest aniversari, el diumenge 4 de febrer, al Parc de les Tres Xemeneies –un espai simbòlic per als responsabl­es de Wallspot, ja que hi ha els primers murs que van formar part del projecte– s’hi celebrarà l’esdevenime­nt Hit the Wall, que congregarà una vintena d’artistes urbans que pintaran en directe, acompanyat­s de la música de Gored Gored i DJ Jum (d’11 a 19 hores).

MURS LLIURES

CENTRE CULTURAL ALBAREDA. C/ D’ALBAREDA, 22. BARCELONA. DATA: DE L’1 AL 24 DE FEBRER. DE DL. A DV., DE 9.15 A 13.45H I DE 16.15 A 21.45H; DS., DE 16.15 A 21.45H.

• PREU: GRATUÏT. Wallspot.org

 ??  ?? Un artista urbà pinta en un dels murs gestionats per Wallspot a Barcelona.
Un artista urbà pinta en un dels murs gestionats per Wallspot a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain