La Vanguardia - Què Fem

Curiós nom, curiosa cuina

LES TAPES I PLATETS PER COMPARTIR DEL MY FUCKING RESTAURANT, UNA SORPRESA AL RAVAL

- RICARD SAMPERE

Sota aquest nom trencador, hi ha un lloc amb una oferta força interessan­t i certament innovadora en ple Raval de Barcelona, i en una zona que cada cop compta amb més bona oferta gastronòmi­ca. Juga en la categoria de tapes i platets per compartir, però amb una cuina de qualitat, basada en productes de temporada i proximitat, a partir de receptes d’inspiració familiar de tradició italocatal­ana, i amb una oferta pensada per sorprendre el comensal. Puc donar fe que ho aconseguei­xen. Espai i tracte personal Tot just entrar al local hi ha una barra a mà esquerra, ideal per prendre un vermut o fer un mos més informal. I, tot seguit, una agradable sala amb cadires i taules que ja permeten un àpat més còmode, en un espai més tranquil, decorat amb gust i una bona mostra fotogràfic­a, representa­tiva del barri. La part final de la sala dona a un pati interior, en el qual cultiven, a mode d’hort urbà, algunes plantes aromàtique­s. És també molt interessan­t l’espai que ofereixen al subsol i just davant de la cuina, amb una única gran taula central, molt apropiada per a experiènci­es en grup.

El tracte és personal i proper. T’ofereixen les explicacio­ns justes per aconsellar-te en la tria i fer-te sentir còmode. El tipus de públic que tenen també juga a favor seu: un ambient jove i cosmopolit­a que ajuda a fer agradable el lloc. Bons sabors i bones sorpreses L’oferta de plats s’adapta als productes de temporada. En aquesta visita vam compartir diferents plats, com una excellent burrata, que, tot i que normalment ofereixen amb avellana i cirera, aquell dia ens van proposar que arribés amb una salsa de pebrot que hi combinava de meravella.

Tot seguit, ens vam decantar per uns tacs de parme- sà cruixent que contenien caponata, una d’aquelles preparacio­ns que et queden a la memòria i que, com deia anteriorme­nt, sorprenen de veritat, igual que les croquetes d’ossobuco que van arribar a continuaci­ó.

El següent plat van ser les seves braves, que porten el curiós nom de Braves que Somiaven Ser Patata i que no deixen de ser una massa de farina de cigró fregida. Eren bones per repetir i tenien un punt de picant molt plaent. També vam degustar un cucurutxo de peix ben fregit i gens oliós, acompanyat de maionesa d’algues.

Les postres del restaurant també són ben curioses. Per exemple la delícia d’en Jerry, un pastís de formatge que va resultar la darrera sorpresa agradable del sopar. Vins naturals en copa La carta de vins és curiosa i juga en la lliga dels vins naturals, que també serveixen en copa. Només a manera de reflexió caldria comentar que potser es podria combinar una mica més l’oferta de vins naturals amb d’altres que no portin aquest adjectiu. Seria una bona idea que aquest tipus de vins, més que una imposició, fossin una opció en mans del client. Vam prendre un Carriel dels Vilars del 2103, elaborat a partir de fermentaci­ó espontània i en què predominen les varietats sirà, garnatxa i cabernet.

En resum, My Fucking Restaurant és un lloc molt interessan­t, d’aquells que, tot just sortir-ne, ja comences a planificar quan hi pots tornar per tastar els plats de la carta que t’han quedat pendents.

MY FUCKING RESTAURANT

CARRER NOU DE LA RAMBLA, 35. METRO: DRASSANES (L3). TEL.: 936 397 827. HORARI: DE DJ. A DL.. DE 17 A 1H, DIMARTS I DIMECRES, TANCAT. PREU MITJÀ SENSE VI: 27€.

 ??  ?? FOTOS: F. PELAZZI
FOTOS: F. PELAZZI
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain