La Vanguardia - Què Fem

Com és la música dels clarinets

L’AUDITORI PROPOSA TALLERS I CONCERTS PER A FAMÍLIES, AMB CLARINETS I INSTRUMENT­S DE METALL COM A PROTAGONIS­TES

- PILAR MAURELL

Aquesta cap de setmana, l’Auditori de Barcelona convida els nens i les nenes a partir d’un any a entrar en el món de la música amb un taller i un concert del seu cicle familiar: i

Dues experiènci­es per descobrir la música en viu i que no s’acaben a l’Auditori. Clarinets i molt més Planeta Clarinet és un projecte artístic multidisci­plinari que podreu escoltar aquest cap de setmana en dos concerts a la sala 2, Oriol Martorell, de l’Auditori. Els intèrprets de la Barcelona Clarinet Players aposten per la innovació i la fusió, i fan servir instrument­s i sons ben diferents que es complement­en amb el del quartet. A l’Auditori, us proposen embarcar-vos en un viatge pel Planeta Clarinet a través dels diferents estils i gèneres musicals, amb peces com madrigals del segle XVI, un preludi de jazz dels anys vint o una fuga barroca, entre moltes d’altres. I tot plegat, envoltats d’una posada en escena, dirigida per Constanza Brncic, que combina moviment, llums, projecci- ons i objectes. Durant el viatge, els nens i nenes a partir de 2 anys descobrira­n com són les obres del repertori i quina relació hi ha entre músiques tan diferents. Preparar el concert La segona proposta de l’Auditori és el taller per a famílies Els nous colors del metall, que prepara els petits per als concerts que es faran el cap de setmana següent, els dies 24 i 25 de febrer. Hi escoltareu un quintet de metall (dues trompetes, trompa, trombó, tuba) i una bateria, tot i que en algunes composicio­ns també hi participen un acordió i altres instrument­s de petita percussió.

Les obres que s’interprete­n també són d’èpoques i estils variats, des de música popular i cançons infantils, a música clàssica i jazz, fins a obres creades específica­ment per a aquest concert.

Al final del taller, a més, podeu seguir gaudint de la música a casa amb un dossier especial sobre l’activitat i suggerimen­ts per aprofundir en la música en família.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain