La Vanguardia - Què Fem

Viu Subirats de manera sostenible

DESCOBREIX ELS OLORS DEL MERCAT DEL PRÉSSEC D’ORDAL I LA MÀGIA DEL FESTIVAL DE MÚSICA A LES VINYES

-

Som a la capital de la vinya, oasis de tranquil·litat amb un paisatge espectacul­ar a 40 minuts de Barcelona i 30 minuts del Mediterran­i, el municipi més extens del Penedès i el que té més superfície dedicada al cultiu de la vinya, 34 km2. Però no es tracta d’un monocultiu, ja que els pagesos també es dediquen a la resta de conreus, entre ells al préssec d’Ordal.

Mercat del Préssec d’Ordal

Per assaborir aquest gustós fruit de secà, res com acostar-nos els caps de setmana de juny, juliol i agost a la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal i visitar el Mercat del Préssec d’Ordal. La presencia vitiviníco­la es fa evident al mercat, perquè es convida el visitant a fer-hi una degustació de préssec acompanyat de cava, un maridatge dels dos productes cultivats amb major excellènci­a al municipi. El mercat combina tradició, producte de proximitat de producció ecològica i comprats directamen­t al productor. Cada dissabte i diumenge s’hi pot viure l’experiènci­a de comprar préssecs acabats de collir pels pagesos que els venen. Amb el seu ofici, certifique­n la qualitat d’un producte que va de l’arbre a casa.

EnoBicingP­enedès

Els amants al medi ambient i el cicloturis­me poden descobrir racons únics del Penedès. La bicicleta s’incorpora a la mobilitat sostenible que ofereix el tren i dona continuïta­t als visitants fins als atractius turístics finals. En un entorn ideal com és l’esta- ció de tren de Lavern es troba EnoBicingP­enedès, el nou equipament per al lloguer de la bicicleta que facilita la mobilitat per recórrer les Rutes Vitiviníco­les de Subirats, itineraris a través de paisatges vitiviníco­les i un patrimoni excepciona­l.

Festival de Música a les vinyes

Des de fa setze anys, cada juliol, el Festival de Música a les vinyes ofereix la possibilit­at de viure una experiènci­a musical singular en un espai únic: el recinte emmurallat del Palau Gralla, a Torre-ramona. Són concerts de petit format i d’una elevada qualitat artística. El 21 de juliol, Albert Sanz i Pau Figueres presenten A prop de la mitjanit, i el 28 de juliol, Elisabet Raspall estrenarà la composició Vincles, lligams de sang i de terra. El 22 de juny Bodegues Sumarroca acollirà la presentaci­ó del festival en un espai singular com és el celler antic i un concert final amb vistes a les vinyes de la propietat. El Trio Alabau – Bardagí – Garrobé presentara­n a Sumarroca: De Vivaldi a Keith Jarrett.

Gastronomi­a i allotjamen­ts

L’oferta gastronòmi­ca a Subirats permet tastar la cuina local, restaurado­rs profession­als que treballant amb productes autòctons de qualitat, restaurant­s familiars de tracte amable en petits pobles amb racons bonics. Els cellers i caves estan repartits pels quinze nuclis del municipi on descobrir-hi la cultura del vi, la vinya i gaudir de tastos i maridatges. Per arrodonir un cap de setmana a Subirats viu l’experiènci­a de dormir en un allotjamen­t rural o un petit hotel, totes dues opcions garanteixe­n tranquil·litat i confort.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain