La Vanguardia - Què Fem

La música d’orgue ressona a Mataró

EL FESTIVAL DE MÚSICA FIORGUE ENS PERMET DESCOBRIR I GAUDIR DE LA SONORITAT DE L’ORGUE MONUMENTAL DE LA CIUTAT

-

En l’època que Mataró va ser una potència mundial en matèria industrial, van aparèixer avenços com la primera línia de tren de tota la Península Ibèrica, els grans complexos dedicats a la indústria tèxtil i també l’instrument musical més gran i complex sortit mai d’un taller català.

Aquest darrer, l’orgue Monumental de la Basílica de Santa Maria, és motiu d’orgull per a tots els mataronins. Amb la voluntat de donar a conèixer aquest patrimoni a la ciutat i a tots aquells que estiguin interessat­s a acostar-s’hi, el reconegut organista Raúl Prieto Ramírez ha col·laborat en els darrers anys amb l’Ajuntament de Mataró en l’organitzac­ió del Fiorgue, Festival Internacio­nal d’Orgue, que ara arriba a la seva sisena edició.

Del 7 al 16 de juliol, la capital del Maresme acollirà un cop més aquesta trobada interna- cional que ja s’ha convertit en un referent indispensa­ble de l’agenda de la música clàssica arreu. Un cop més, hi haurà una agenda de concerts que s’anunciaran ben aviat.

A més, el festival organitza tots els anys diverses activitats pedagògiqu­es, visites a l’orgue guiades pel mateix Prieto Ramírez o tallers de matèries com cant gregorià. L’orgue, que Mozart va definir com “el rei dels instrument­s”, també sortirà als carrers de la ciutat perquè tots aquells que ho desitgin puguin gaudir de la seva sonoritat i, fins i tot, atrevir-se a tocar-lo ells mateixos.

FIORGUE VI FESTIVAL INTERNACIO­NAL D’ORGUE MATARÓ BARCELONA JAUME ISERN.

Del 7 al 16 de juliol, a la basílica de Santa Maria i altres espais de Mataró.

• Fiorgue.com

 ?? FOTO: SERGIO RUIZ ??
FOTO: SERGIO RUIZ

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain