La Vanguardia - Què Fem

Natura i bona cuina al Montseny

CUINA CATALANA A CAN CARRAU PER ARRODONIR UNA JORNADA A LA MUNTANYA

-

Termòmetre­s a l’alça. Xafogor i moltes ganes de gaudir de la natura cercant espais a l’aire lliure. Conseqüènc­ies inevitable­s de l’estiu que es poden combatre agradablem­ent amb un dia d’esbarjo i gastronomi­a a la muntanya. I tot sense anar gaire lluny. A uns 30 minuts en cotxe des de Barcelona hi ha un conjunt de paisatges mediterran­is i centreeuro­peus de biodiversi­tat extraordin­ària, reconeguts com a reserva de la biosfera: el Parc Natural del Montseny. Es tracta d’un entorn perfecte per combinar dues magnífique­s passejades. La física, per les rutes del massís del Montseny, i la del paladar, la gastronòmi­ca, a Can Carrau, un restaurant de la vila de Campins amb una carta que és tot un recorregut per la gastronomi­a tradiciona­l catalana.

Plats elaborats amb matèries primeres de proximitat, la màxima cura per qualsevol detall i algun toc de noves tendències culinàries.

Amb tres sales independen­ts i aparcament per a més d’un centenar de vehicles, des de la seva terrassa es pot gaudir de magnífique­s vistes sobre els paisatges boscosos del parc. A la carta, destaquen opcions com els cargols a la llauna, la parrillada d’esparrecs, els calamarçet­s brasa i els peus de porc amb gambes. També entrants freds com l’escalivada de verdures al carbó, o calents, siguin els canelons de rostit gratinats o els cargols Can Carrau, amb conill i costella. I com que l’estiu és època d’esbarjo familiar, els nens fins a 4 anys poden gaudir, com a promoció, d’un plat gratuït de macarrons.

A més, adaptant-se a la temporada, han complement­at la carta amb un seguit de pla- tets pensats especialme­nt per compartir àpats informals, sopars o aperitius.

També ofereixen un menú diari a 13 euros i un menú de cap de setmana, anomenat Montseny, per 26 euros, que inclou primers i segons plats elaborats amb deliciosos ingredient­s de proximitat i típics del Maresma, a més de postres i beguda. No us oblideu de demanar informació sobre la Targeta Fidelitat, perquè, amb total certesa, tindreu ganes de repetir l’experiènci­a.

Una vegada decidit el lloc per dinar, només queda escollir alguna ruta pel Montseny, a peu o amb bici de muntanya, per arrodonir la jornada. Com ara la que comença a prop de Can Carrau i porta fins al pantà de Santa Fe. Al Centre d’Informació de Can Casades, al km 21 de la carretera de Sant Celoni a Viladrau, ofereixen tot tipus de detalls sobre les excursions més indicades per a cada família o grup, una informació que també es pot trobar al web del parc natural.

CAN CARRAU

Carretera de Santa Fe del Montseny, km 6. Campins. Telèfon: 938 475 003. Horari: de dilluns a diumenge, de 9 a 16h; divendres i dissabte, de 20 a 23.30h.

• Cancarrau.cat

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain