La Vanguardia - Què Fem

Serra de Collserola

- Monestir de Sant Llorenç del Munt, al cim de la Mola.

Situat al nord de la comarca i format per dues carenes, el massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac, trobareu el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El seu paisatge singular es caracterit­za per grans formacions rocoses, arrodonide­s i de formes diverses. Monòlits, cingles, canals, alzinars i pinedes formen part d’aquest espai natural de gran riquesa.

El Morral del Drac, la Cova Simanya o el Òbits són només una mostra d’aquest peculi- ar paisatge lligat a bandolers, mites i llegendes.

Quant al patrimoni cultural i arquitectò­nic, cal destacar el monestir romànic de Sant Llorenç del Munt, al cim de la Mola (1.104 m), les masies i barraques de vinya, testimoni del passat vitiviníco­la de la comarca, i els casals, com l’imponent Maquet de les Roques, al fons de la Vall d’Horta, que va ser casa d’estiueig del poeta Joan Oliver.

Gaudiu de les magnífique­s vistes que ofereixen els seus cims més alts i endinseu-vos pels seus camins en paratges de llegenda. Us ho perdreu? Al centre de la Serralada Litoral, al mig d’una zona densament poblada, s’aixeca la serra de Collserola, un massís que mira cap el Vallès amb turons, valls suaus i boscos de pins, alzines i roures. Un paisatge fruit de la interacció humana amb la natura que ens ofereix espais naturals de gran valor i un destacable patrimoni històric i arquitectò­nic

El parc natural de la Serra de Collserola té una gran varietat d’ambients naturals que podeu recórrer, a peu o en bicicleta, pels seus itineraris senyalitza­ts. Indrets amagats com el pantà de Can Borrell o emblemàtic­s com el Però si el que voleu és un itinerari planer i agradable tingueu en compte que el Ripoll creua de nord a sud la comarca. Podeu recórrer el seu curs, a peu o en bicicleta, des del seu naixement al Sot del Galí (municipi de Sant Llorenç Savall) fins a la seva desembocad­ura al riu Besós (municipi de Montcada i Reixac).

Un itinerari senyalitza­t que transcorre entre camps de conreu, horts i, en alguns trams, especialme­nt a la part nord, una frondosa vegetació de ribera.

I és que al Vallès Occidental hi trobareu propostes per a tots els gustos! Rutes de senderisme per gaudir de la natura, visites guiades per a descobrir el patrimoni natural i cultural, bona gastronomi­a...

Ja ho deia el poeta Joan Oliver: Com el Vallès no hi ha res!

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain