La Vanguardia - Què Fem

Una passejada pel patrimoni científic i tècnic

EL MUSEU NACIONAL DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA OFEREIX INTERESSAN­TS EXPOSICION­S

- QUÈFEM

Situat en un impression­ant edifici industrial modernista de Terrassa, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) proposa un interessan­t recorregut pel patrimoni industrial, la tecnologia i la ciència d’una forma amena, combinant una col·lecció excepciona­l d’objectes i uns espais expositius atractius i adaptats al públic familiar.

Exposicion­s del museu

L’exposició estrella del Museu és La fàbrica tèxtil, que mostra als visitants el procés productiu de la llana a través dels espais de l’antiga fàbrica Vapor Aymerich, Amat i Jover, construïda l’any 1907, i que actualment és la seu del Museu. La visita inclou les antigues carboneres, les calderes, la xemeneia, la sala de la màquina de vapor i tota la maquinària industrial relacionad­a amb la fabricació de teixits.

En els 11.000 metres quadrats de l’antiga nau industrial, el mNACTEC presenta també una col·lecció sorprenent de vehicles antics, que inclou automòbils, camions, motors, avions, motos i bicicletes. La mostra es complement­a amb l’exposició Viva Montesa, amb tots els models de la històrica marca de motociclet­es catalana Montesa.

Entre les propostes exposi- tives del mNACTEC també destaca la mostra Enérgeia, un recorregut interactiu per les diferents fonts d’energia com a motor de l’activitat humana.

Un viatge per la història de l’ordinador, des de les primeres eines de càlcul (5.000 aC) fins a l’eclosió tecnològic­a actual, mostra una de les col·leccions d’ordinadors més importants d’Europa i la més completa de Catalunya.

Per als més petits, el Museu proposa l’exposició interactiv­a El cos humà. Com sóc jo?.

MUSEU NACIONAL DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA (MNACTEC)

Rambla d’Ègara, 270. Terrassa. Tel.: 93 736 89 66. Horari d’estiu (de 15 de juny a 15 de setembre): de dimarts a diumenge i festius, de 10 a 14.30h.

Mnactec.cat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain