La Vanguardia - Què Fem

Una combinació ideal

CAL BARQUER, A ALELLA, OFEREIX UNA DELICADA MESCLA ENTRE TRADICIÓ I MODERNITAT

- ADRIÀ PUÉRTOLAS

Un encertat equilibri entre tradició i modernitat, entre alta cuina i receptes populars: aquests són els ingredient­s principals de la recepta de Cal Barquer. Complement­en la mescla, la placidesa i el sol del paisatge del Maresme, per aconseguir un resultat envejable: una proposta gastronòmi­ca suggeridor­a i apta per a tots els paladars, en un entorn idíl·lic. Des de la plaça de l’Ajuntament d’Alella, aquest restaurant es reivindica com una referència per a un públic amb preferènci­es molt diverses. Un entorn privilegia­t

La seva terrassa és un espai idíl·lic per gaudir del bon temps i la calor, amb l’afegit de la proximitat de la platja. Però no és l’únic atractiu de l’espai. Cal Barquer ocupa una antiga masia, de la qual rep el nom, i en conserva alguns elements originals, com ara una arcada o una antiga premsa de vi. “Ens agradava la idea de conservar aquests elements originals i tan propis, que ens connecten amb la història local”, explica Toni Martos, propietari del restaurant. L’espai de l’interior està decorat amb una estètica tradiciona­l i cuidada: anuncis d’època adornant les parets, làmpades metàl·liques i terra de rajola.

El conjunt, en definitiva, permet transporta­r el client a un escenari original on la preocupaci­ó per la bona cuina supera qualsevol altra inquietud. La proposta gastronòmi­ca és obra del xef Ricard SánchezFor­tun, ex de Can Faves, que explica que va ser la seva feina com a comercial de restauraci­ó i el contacte amb restaurant­s d’arreu la inspiració per a la cuina de Cal Barquer. L’aposta pel producte

Anxoves càntabres Sanfilippo, oli de denominaci­ó d’origen Bètica o tomàquets de Vilassar. Tots ells productes de primera qualitat i presents en la proposta gastronòmi­ca de Cal Barquer; una prova de la clara aposta del restaurant per oferir un producte d’una especial qualitat. L’altre puntal de la carta és sens dubte la combinació entre l’alta gastronomi­a i receptes en un format popular i assequible.

Entre els plats del restaurant hi ha sobretot racions i tapes de casa de menjars tradiciona­l, però amb un to innovador i modern. Per exemple, l’amanida soviètica, una reedició de la clàssica ensalada russa que potencia la frescor i el sabor del plat, o el mollete de calamars. Però, com a plat estrella, l’arròs estil mar i muntanya amb secret ibèric i gamba de Palamós: una aposta en clara consonànci­a amb l’entorn que combina perfectame­nt el sabor intens del secret ibèric amb el del marisc.

El restaurant també ofereix una àmplia diversitat de postres casolanes, entre les quals destaquen el pastís de formatge, el milfulls de crema i el flam d’ovella. I per als que busquin una experiènci­a de degustació, recomanem l’exquisida carta de formatges, una selecció de la prestigios­a botiga gurmet Tutusaus.

CAL BARQUER

●●●● ●

PLAÇA DE L’AJUNTAMENT, 3. ALELLA. TEL.: 937 505 679. HORARI: DL., DE 9 A 17H; DC., DE 9 A 20H; DJ. I DV., DE 9 A 00H; DS., DE 10 A 00H; DG, DE 10 A 17H DIMARTS TANCAT. PREU MITJÀ: 20€.

Instagram: @cal_barquer

 ??  ?? El local ocupa l’espai d’una antiga masia, de la qual ha adoptat el nom.
El local ocupa l’espai d’una antiga masia, de la qual ha adoptat el nom.
 ??  ??
 ??  ?? Sonia, Ricard, Toni i Judit, al local. A l’esquerra, arròs de secret ibèric. FOTOS: F. PELAZZI
Sonia, Ricard, Toni i Judit, al local. A l’esquerra, arròs de secret ibèric. FOTOS: F. PELAZZI

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain