La Vanguardia - Què Fem

Descobrir la gastronomi­a

-

Actualment, la ruta del vi permet conèixer més de vint bodegues diferents. Entre elles, n’hi ha de tan destacades com la del Castell de Peralada, que ofereix diverses modalitats de visita (a les vinyes, la sala de bótes o el museu del castell), així com tasts i degustacio­ns.

El celler Bell-Lloc de Palamós, d’explotació ecològica, per la seva banda, compta amb una bodega d’arquitectu­ra moderna que afavoreix la integració amb el paisatge de les Gavarres, i també ofereix tasts de vins i olis i visites guiades.

Si cerqueu experiènci­es més intimistes, pot ser interessan­t acostar-se al celler Arché Pagès, a Capmany, que programa visites amb el viticultor amb opció de conèixer l’entorn del municipi i l’Albe- ra, amb els dòlmens prehistòri­cs i el llegat medieval del castell de Requesens. L’Empordà és terra de vins i també de bona teca. Així ho confirma l’allau de bones propostes gastronòmi­ques que hi trobareu. Si us agrada la cuina familiar, no heu de deixar de visitar “clàssics” de la zona com Es Baluard, situat al centre de Cadaqués, amb exquisits arrossos (com el de cabra de mar) i el suquet de peix.

Si, pel contrari, preferiu descobrir els sabors de la cuina més sofisticad­a d’avui, heu de revisar l’àmplia oferta de La cuina de l’Empordanet, col·lectiu que aplega propostes tan re- eixides com la del conegut Els Tinars, a la carretera GironaSant Feliu, o la cuina d’autor de Sa cova, a Platja d’Aro.

La bellesa del vi

El vi proporcion­a, a més de plaers al paladar, beneficis a l’organisme. Així ho pensen a l’Hotel Perelada Wine Spa & Golf, centre de benestar i be- llesa que ofereix al visitant una gran varietat de tractament­s facials i corporals basats en les propietats del vi i el raïm, a més d’altres serveix com gimnàs, piscina, jacuzzi o zones de relaxació amb pedres calentes. Més informació: • Ca.costabrava.org/que-fer/ enogastron­omia/ruta-del-vi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain