La Vanguardia - Què Fem

Racons de mar i natura a la Costa Brava

EL LITORAL GIRONÍ CAPTIVA PER LA BELLESA EXCEPCIONA­L DE LES SEVES PLATGES I CALES

-

Ava Gadner va enamorar els veïns de Tossa de Mar i Truman Capote va passar alguns estius a Palamós per desconnect­ar de la seva atrafegada vida a Nova York. Molts són els artistes que, des de fa dècades, s’han fixat en els encants de les platges i cales la Costa Brava. Per sort, no cal ser una gran estrella ni venir de tant lluny per gaudir d’aquesta magnífica combinació de sol, cales amagades, natura, penya-segats, aigües netes i passejades pels camins de ronda que ofereix el litoral gironí.

De punta a punta

Des de Blanes fins a Portbou, teniu un extens llistat de platges i cales idíl·liques per visitar. Com la del Treumall, a Blanes, envoltada d’un paisatge declarat paratge natural d’interès nacional, el del Jardí Botànic Pinya de Rosa.

A Tossa, a banda de recórrer la seva preciosa vila medieval, no podeu deixar de fer un bon bany a la cala Giverola, envoltada de penya-segats i pins i situada a uns cinc quilòmetre­s del centre urbà. Tampoc us perdeu el magnífic paisatge de les cales d’Es Cranc, el Peix i la dels Mussols, estretes i encaixonad­es al litoral de Sant Feliu de Guíxols i a les que només s’hi pot accedir des del camí de ronda.

Si voleu un accés més còmode però continuar gaudint del paisatge, apropeu-vos a la platja verge de Castell, situada al terme municipal de Palamós, i un magnífic exemple de la lluita per la preservaci­ó de l’entorn natural. Des d’aquí, podeu caminar uns 45 minuts pel camí de ronda i arribareu a la cala Estreta, una petita joia del Baix Empordà amb caseta de pescadors (habitada) inclosa.

La sorra más fina

Ja a l’Alt Empordà, una de les platges més boniques és la del Portitxol, a L’Escala, de molt fàcil accés i de sorra fina. També la Cala Rostella, verge i amb un intens color turquesa, que forma part del cap de Creus; les platges de Cadaqués –també la seva preciosa vila marinera- i Portlligat, amb la seva empremta daliniana; la cala Tavallera, a pocs quilòmetre­s d’El Port de la Selva, i la de Grifeu, a Llançà, mereixen una visita. La badia de Roses i les ruïnes d’Empúries, testimonis excepciona­ls de les civilitzac­ions grega i romana, també són paratges imprescind­ibles que donen identitat a la Costa Brava.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain