La Vanguardia - Què Fem

Les Nits de Jazz

-

Entre les principals novetats d’enguany, destaca la primera edició d’IN-EDIT on tour, una proposta que es va celebrar el passat 1 i 2 de juny i que va permetre gaudir d’una selecció de la programaci­ó d’aquest prestigiós festival de documental musical, amb dues projeccion­s gratuïtes als Jardins de la Masia Bas de Platja d’Aro acompanyad­es d’una sessió musical amb discjòquei.

A més, a Castell d’Aro s’està celebrant ara mateix el Festival Propers, un cicle de concerts de petit format, també gratuïts, d’artistes emergents i consolidat­s com Enric Montefusco o Estúpida Erikah, que se celebren al cor del nucli antic de la vil·la tot els diumenges a la tarda, fins al 24 de juny. Sens dubte un dels “plats forts” musicals d’aquest estiu és l’oferta de 10 concerts gratuïts del 21è Festival Nits de Jazz, que tindran lloc cada divendres del 6 de juliol al 31 d’agost a la Platja Gran de Platja d’Aro. També hi haurà un primer concert el 29 de juny als Jardins de la Masia Bas. El festival aposta per les principals formacions del panorama del jazz català i per artistes internacio­nals, amb una proposta eclèctica que s’acosta a estils fronterers

La Màgia de la Veu & Jazz Ensemble amb el jazz, el gospel, el soul, el blues o els musicals.

Per als més rockers

Els amants de les emocions fortes no poden deixar passar la 6a edició del Desemboca Rock’n’Roll Festival, que, del 20 al 22 de juliol a la Plaça dels Estanys de Platja d’Aro, oferirà concerts gratuïts de bandes com Medusa Box o The Suitcase Brothers, ideal per als amants del bon rock, el so garatge o el rhythm’n’blues.

A més, Platja d’Aro també serà l’escenari de diverses ac- tuacions del 15è Festival de Guitarra de Girona Costa Brava (entrades a 12€).

El dissabte 22 de setembre Castell d’Aro celebrarà el FestiSurf Costa Brava, una nit temàtica gratuïta dedicada al millor surf-rock que, enguany, té com a principal atractiu la presència del mític John Blair i de bandes com Hipbone Slim & The Kneetrembl­ers o The Masonics.

Música de cambra i havaneres

Si us agrada la música de cambra, heu de consultar la programaci­ó del 22è Festival Internacio­nal de Música de S’Agaró (entrades entre 18 i 24€). Del 21 de juliol al 22 de setembre, l’Església de Nostra Senyora de l’Esperança d’aquesta localitat acollirà un total de nou concerts d’intèrprets de prestigi com Joanna Trezciak o el Forte Trio.

La música de casa nostra també estarà ben representa­da en el Cicle de sardanes i havaneres, que tindrà lloc de l’1 de juliol al 25 d’agost, amb cites clàssiques com la popular Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna a Cavall Bernat.

I si cerqueu activitats musicals en família, no oblideu les propostes de les Festes Majors de Platja d’Aro (del 15 al 19 d’agost) i Castell d’Aro (del 7 al 10 de desembre) ara que ja ha passat la cinquena edició del Festival Xalaro, el primer festival de la Costa Brava dedicat al públic familiar.

ESTEREOFÒN­ICS 2018 FESTIVALS MUSICALS

Del 2/6 al 22/11. Castell d’Aro, Platja d’Aro, S’agaró. • Estereofon­ics.com

 ??  ?? Cowbell
Cowbell
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain