La Vanguardia - Què Fem

Vacances amb tota la família

US PROPOSEM DIVERSES ACTIVITATS PER GAUDIR DE GIRONA AMB ELS MÉS PETITS DE LA CASA

- QUÈFEM

A la província de Girona hi ha moltes activitats per fer en família, des de gaudir de quilòmetre­s de platges, fins a descobrir paisatges de muntanya inèdits com els dels Pirineus. Els pobles i ciutats de les comarques gironines ofereixen moltes propostes familiars, amb tallers, rutes guiades i visites a museus per descobrir-ne el patrimoni i els seus protagonis­tes com Salvador Dalí i Josep Pla.

Excursiosn amb els petits

A la Costa Brava hi trobareu centenars de cales amb pins fins a tocar l’aigua, amagades entre espadats, platges amples de sorra fina amb el segell de Destinació de Turisme Familiar, i ports amb els equipament­s més nous. Si us ve de gust un passeig en caiac, moltes platges ofereixen lloguer d’aquest tipus d’embarcacio­ns i d’altres per fer activitats nàutiques com el pàdel surf o per aprendre a navegar amb optimist. A més, les costes de Girona són espectacul­ars per als amats del submarinis­me i l’snorkel, amb un fons marí ric i bellíssim.

Jaciments històrics

Els poblets costers també ofereixen moltes activitats per descobrir-ne la història, com al jaciment d’Empúries, on s’hi fan visites guiades i teatralitz­ades, o Roses, on podreu descobrir els secrets del port i la llotja o de la Ciutadella i el Castell de la Trinitat. A l’Escala podeu visitar el Museu de l’Anxova i de la Sal, per conèixer l’art tradiciona­l de la conservaci­ó d’aquest menjar tan suculent. I a Palamós us hi espera el Museu de la Pesca, amb un recorregut pel passat, el present i el futur de la pesca a la Costa Brava.

També al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols sempre hi ha programade­s activitats familiars per conèixer el patrimoni de la ciutat.

Joies amagades

A l’interior de les comarques gironines us hi esperen entre d’altres joies la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, envoltada de carenes, cingleres i cims. Molt a prop hi trobareu l’espectacul­ar Zona Volcànica de la Garrotxa, el millor paisatge volcànic de la península Ibèrica, amb uns quaranta cons volcànics i més de 20 colades de lava, per on podreu passejar o fer-hi rutes guiades, entre altres activitats.

Per tot això, i molt més, la província de Girona és un lloc ideal per fer-hi una escapada o com a destí de les vacances de l’estiu, amb la promesa assegurada que us divertireu tan grans com petits.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain