La Vanguardia - Què Fem

Exposicion­s estiuenque­s al centre de Girona

CINEMA, PINTURA HOLANDESA, GUINOVART... SELECCIONE­M CINC PROPOSTES DE L’AGENDA ARTÍSTICA DE LA CIUTAT

-

Sovint, la visita a una exposició concreta o a un museu és una bona excusa per fer un viatge o una petita escapada. A la ciutat de Girona no hi falten espais expositius i durant l’estiu us esperen amb les portes obertes. És el cas del conegudíss­im Museu del Cinema que, a més d’apropar-vos a la interessan­t col·lecció Tomàs Mallol d’objectes cinematogr­àfics, programa, a partir del 13 de juliol, la mostra Cromos, pel·lícules i estrelles, que presenta per primera vegada l’extraordin­ària col·lecció de cromos de cinema d’Albert Rossich. L’exposició recorda com les primeres productore­s cinematogr­àfiques van saber explotar aquest mitjà per donar a conèixer els seus actors estrella i les seves pel·lícules. A més, descobrire­u que, tot i que al llarg dels anys s’han utilitzat altres recursos promociona­ls com els cartells i els programes de mà, sempre s’han editat cromos destinats als col·leccionist­es més cinèfils i mitòmans.

Del classicism­e a la modernitat

D’altra banda, el CaixaForum Girona acull, fins a finals d’agost, la mostra Pintura Flamenca i Holandesa. El museu de Ginebra que, a través d’una selecció d’obres dels Musées d’Art et d’Histoire de Genève, recorda l’esplendor de l’art flamenc i holandès dels segles XVI i XVII i d’al- guns dels seus gèneres més caracterís­tics, com el retrat, el paisatge i el bodegó.

El Museu d’Art de Girona també es fixa en la pintura i hi trobareu, fins al 30 de setembre, l’exposició Guinovart. Referents vitals, dedicada a un dels màxims exponents de l’avantguard­a plàstica catalana i espanyola de la se- gona meitat del segle XX. La mostra aprofundei­x en l’obra d’altres artistes que van ser vitals en la trajectòri­a de Josep Guinovart, com Mir, Nonell, Picasso, Dalí o Miró.

Si sou amants de l’escultura, fins al 20 de juliol, al Centre Cultural La Mercè, i dins del marc del marc del projecte Escultures al claustre, no us podeu perdre l’obra de Gerard Mas, un jove artista de Sant Feliu de Guíxols que treballa la fusta i l’alabastre amb precisió i reformula amb ironia alguns preceptes clàssics del Renaixemen­t i de l’art egipci.

Finalment, trobareu propostes més trencadore­s a Bòlit, Centre d’Art Contempora­ni, un espai dedicat a l’art que presenta ara tres exposicion­s. Una d’elles, titulada Un món paral·lel, analitza, fins al 23 de setembre, com Google Street View s’ha convertit en nou territori de recerca conceptual i de creativita­t a través dels projectes de nou artistes com Andrés Galeano, Roberto Feijoo i Txema Salvans.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain