La Vanguardia - Què Fem

A l’estiu, fes vida als parcs de Girona

LA CAPITAL GIRONINA PROGRAMARÀ AQUEST ESTIU MÚSICA, CINEMA I ACTIVITATS ESPORTIVES A L’AIRE LLIURE

-

La iniciativa Fem vida als parcs vol potenciar l’ús dels ciutadans, i també dels visitants, dels espais públics de Girona. Enguany, durant bona part de l’estiu i fins el 23 de setembre, podreu gaudir d’un ampli ventall d’activitats a l’aire lliure a un total de nou parcs de la ciutat.

Posar-se en forma

L’estiu és un bon moment per lliurar-se als petits plaers, com ara fer una passejada per la ciutat o parar en una de les seves places a fer el vermut. Però també és l’ocasió ideal per posar-se en forma i descobrir noves i divertides maneres de bellugar el cos.

Els “tastets” de Fem vida als parcs permeten, de la mà de profession­als, iniciar-se en discipline­s tan diverses com el paleotrain­ing (exercicis amb el propi cos i elements de la natura), el tennis de tau- la, el bèlit (un joc tradiciona­l d’equip que consisteix en llençar una peça de fusta amb una pala), la petanca o el voleibol. A més, també hi haurà master class i activitats dirigides com ioga, zumba, pilates o taekwondo.

Aprendre a la natura

Les vacances ens ofereixen l’oportunita­t d’aprendre coses que s’allunyen de la nostra feina habitual. Si us interessa la naturalesa, no heu de deixar d’assistir al taller de construcci­ó de caixes niu (les caixes que serveixen de refugi per a diferents espècies d’ocells i ratpenats), en el qual es parlarà també de la importànci­a de fomentar la biodiversi­tat al medi urbà.

Música i cinema als parcs

Que pot haver millor que gaudir del bon cinema i la música a l’aire lliure? La ciu- tat de Girona també ens ofereix aquest estiu una agenda de concerts ben variada, com el pop ballable de Carmen 113, la bellesa de les partitures de Händel o Bach interpreta­des per l’ensemble especialit­zat en música antiga Conjunt Atria, els saxofons eclèctics de Kabel Quartet o la sensibilit­at i refinat sentit de l’humor del cantautor Pau Vallvé, entre d’altres.

A més, el cinema a la fresca projectarà títols que cal recuperar com el drama social de Ken Loach Jo, Daniel Blake, la comèdia dramàtica premiada al Festival de Sundance Jo, ell i Raquel d’Alfonso Gomez-Rejon, o el clàssic Martín Hache, d’Adolfo Aristarain.

FEM VIDA AL PARC

Del 26 de maig al 23 de setembre a diversos espais de Girona. • Girona.cat/ca/femvidaalp­arc

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain